NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Visa και Mastercard συμφωνούν σε μείωση των διατραπεζικών προμηθειών

Visa και Mastercard συμφωνούν σε μείωση των διατραπεζικών προμηθειών
29_04_2019 | 17:57 29_04_2019 | 17:59
epixeiro icon Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση, Διεθνή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως έκανε δεκτές τις προτάσεις των Visa και Mastercard, μέσω των οποίων θα μειώσουν τα τέλη για τις πληρωμές που πραγματοποιούν οι τουρίστες χρησιμοποιώντας κάρτες που έχουν εκδοθεί εκτός του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Οι δύο εταιρείες προχώρησαν στις συγκεκριμένες προτάσεις σε μια προσπάθεια να αποφύγουν ενδεχόμενα πρόστιμα αλλά και για να βάλουν τέλος στη σχετική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι εταιρείες θα μειώσουν σημαντικά (κατά μέσο όρο κατά περίπου 40%) τις διατραπεζικές τους προμήθειες για πληρωμές στον ΕΟΧ με κάρτες καταναλωτών που έχουν εκδοθεί αλλού.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Η Mastercard και η Visa έχουν δεσμευτεί να μειώσουν σημαντικά τις διατραπεζικές προμήθειες που εφαρμόζονται στις πληρωμές που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη με κάρτες που εκδίδονται αλλού. Οι προτάσεις, οι οποίες είναι τώρα δεσμευτικές, θα μειώσουν τις δαπάνες που βαρύνουν τους λιανοπωλητές για την αποδοχή πληρωμών με κάρτες που εκδίδονται εκτός του ΕΟΧ. Αυτό, μαζί με την απόφαση του Ιανουαρίου του 2019 για τις υπηρεσίες διασυνοριακής πληρωμής καρτών Mastercard, θα οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για τους Ευρωπαίους εμπόρους λιανικής πώλησης, προς όφελος όλων των καταναλωτών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr