NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Golden: Η «Wikipedia» των startups και των αναδυόμενων τεχνολογιών

Golden: Η «Wikipedia» των startups και των αναδυόμενων τεχνολογιών

Μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για αναδυόμενες τεχνολογίες και startups, που στοχεύει να καλύψει το κενό που δημιουργούν οι πολιτικές της Wikipedia, παρουσίασε ο Jude Gomila, ο founder της εταιρείας mobile διαφημίσεων Heyzap την οποία πούλησε, πριν από μερικά χρόνια, έναντι 45 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για την Golden, η οποία έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και φιλοξενεί σειρά λημμάτων. Η προσπάθεια έχει ήδη λάβει και χρηματοδότηση, με 5 εκατομμύρια δολάρια από τους Andreessen Horowitz, Gigafund, Founders Fund, SV Angel και Liquid 2 Ventures/Joe Montana.

Σύμφωνα με τον Gomila, αν και η Wikipedia είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, δεν διαθέτει καταχωρήσεις για μια σειρά από θέματα, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί να μην φιλοξενεί οτιδήποτε δεν διαθέτει μια σχετική «εγκυκλοπαιδικότητα», ένα κριτήριο ένταξης βασισμένο στην εγκυκλοπαιδική καταλληλότητα ενός θέματος για ένα λήμμα από μόνο του.

Στόχος της νέας προσπάθειας είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να καταγράφει οτιδήποτε υπάρχει. Όπως τονίζει για την Wikipedia «το λήμμα για το Product Hunt τέθηκε πρόσφατα για διαγραφή, αλλά κατά κάποιο τρόπο επέζησε. Επιπλέον, η HelloSign, λίγες εβδομάδες πριν την αποκτήσει η Dropbox για 230 εκατομμύρια, αφαιρέθηκε. Το BuildZoom αφαιρέθηκε 5 φορές και τώρα δεν υπάρχει εκεί. Και αυτό δεν ισχύει μόνο μόνο για εταιρικές σελίδες. Πραγματικές τεχνολογίες, έργα, προϊόντα, θεωρητικά ηλεκτρικά εξαρτήματα και ακαδημαϊκές ιδέες επίσης απουσιάζουν». Και το κενό, όπως υποστηρίζει, είναι πιο εμφανές για τις startups και τις καινοτόμες τεχνολογίες.

Η Golden είναι διαθέσιμη δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr