NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Έρχεται το δωρεάν WiFi στα μέσα μεταφοράς και σε 3.000 hot-spot

Έρχεται το δωρεάν WiFi στα μέσα μεταφοράς και σε 3.000 hot-spot

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το πρόγραµµα παροχής δωρεάν internet σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους ανά την επικράτεια, ενώ έως τον Μάιο αναμένεται και η προκήρυξη που θα αφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όπως αναφέρει το Έθνος, το πρόγραμμα αφορά σε περίπου 3.000 σημεία ασύρματης πρόσβασης σε δηµόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων νησιών και τουριστικών προορισμών.

Παράλληλα, έως τα τέλη Μαΐου εκτιµάται ότι θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισµός για την τοποθέτηση WiFi σε όλα τα οχήµατα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ, προκειµένου οι Αθηναίοι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις καθηµερινές µετακινήσεις τους «σερφάροντας» χωρίς να καταναλώνουν τα δεδοµένα των προγραµµάτων τους.

Δυνατότητα ταυτόχρονης σύνδεσης στο ∆ιαδίκτυο για ογδόντα άτοµα εντός των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα προσφέρει το έργο της εγκατάστασης ασύρµατων σηµείων πρόσβασης στο Ιντερνετ στα οδικά µέσα αστικών συγκοινωνιών της Αττικής. Το έργο περιλαµβάνει την προµήθεια και εγκατάσταση περίπου 2.500 σηµείων WiFi, µέσω των οποίων θα παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης στο ∆ιαδίκτυο και στις υπηρεσίες του ΟΑΣΑ (mobile εφαρµογή τηλεµατικής, ηλεκτρονικό εισιτήριο κ.λπ.) εντός των οχηµάτων.

Συνολικά θα τοποθετηθούν ρούτερ σε περίπου 2.000 οχήµατα που είναι ενεργά και δροµολογούνται τακτικά, εκ των οποίων περίπου τα 1.500 είναι λεωφορεία. Στα κανονικά λεωφορεία θα τοποθετηθεί ένα σηµείο, ενώ στα αρθρωτά λεωφορεία και τρόλεϊ θα τοποθετηθούν δύο ή τρία σηµεία, προκειµένου να εξυπηρετούνται όλοι οι επιβάτες.

Σημειώνεται πως οι επιβάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση για όσο µετακινούνται µε λεωφορεία και τρόλεϊ, αλλά θα υπάρξει ένας περιορισµός στη χρήση δεδοµένων.

Με πληροφορίες από Έθνος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr