NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

​1 στις 5.000 διαδρομές με ηλεκτρικά πατίνια καταλήγει σε τραυματισμό

​1 στις 5.000 διαδρομές με ηλεκτρικά πατίνια καταλήγει σε τραυματισμό

1 στις 5.000 χρήσεις κοινόχρηστων ηλεκτρικών σκούτερ, όπως εκείνων που εμφανίζονται πλέον και στους δρόμους της Αθήνας, οδηγεί σε κάποιου είδους τραυματισμό του αναβάτη, με το 48% να αφορά σε τραυματισμούς στο κεφάλι. Αυτό είναι το βασικό εύρημα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Austin του Τέξας από τις Αρχές Δημόσιας Υγείας και Μεταφορών, σε συνεργασία με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου της περασμένης χρονιάς, εντόπισε 271 ανθρώπους με τραυματισμούς που πιθανώς σχετίζονται με τα συγκεκριμένα πατίνια. Λαμβάνοντας υπόψιν 182.333 ώρες χρήσεις, η έρευνα κατέληξε πώς για κάθε 100.000 διαδρομές υπήρχαν 20 άνθρωποι που τραυματίζονταν.

Από εκείνους που τραυματίστηκαν, σχεδόν οι μισοί είχαν χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ ένα 15% παρουσίασε εγκεφαλικά τραύματα. Οι τραυματισμοί αυτοί, σύμφωνα με την έρευνα, θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την χρήση κράνους, αλλά μόνο 1 στους 190 τραυματίες αναβάτες φορούσε. «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αναβάτες ποδηλάτων μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού του κεφαλιού και του εγκεφάλου φορώντας κράνος. Η χρήση κράνους μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού της κεφαλής και του εγκεφάλου σε περίπτωση ατυχήματος με ηλεκτρικό πατίνι» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Ars, Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr