NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Sensory Design Thinking. Σχεδιάζοντας για όλες τις αισθήσεις!

Sensory Design Thinking. Σχεδιάζοντας για όλες τις αισθήσεις!
Sponsored by:
Sensory Design Thinking. Σχεδιάζοντας για όλες τις αισθήσεις!

Το sensory design thinking αναλύει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε προϊόντα, υπηρεσίες, δραστηριότητες, χώρους, που οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν ή να απολαύσουν με όλες τις αισθήσεις τους.

Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί η αντίληψη μας για τον κόσμο βασίζεται σε ερεθίσματα που λαμβάνουμε εκτός από την όραση και μέσω των άλλων μας αισθήσεων, της αφής, της ακοής, της όσφρησης ή της γεύσης. Οι αισθήσεις μας έχουν άμεση σχέση με τα βιώματα και τις αναμνήσεις μας και διεγείρουν τον εγκέφαλο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Παρατηρήσατε ότι στο φούρνο της γειτονιάς σας μυρίζει φρεσκοφουρνισμένο ψωμί ακόμα και το απόγευμα; ότι ο θόρυβος όταν κλείνετε την πόρτα ενός ακριβού αυτοκινήτου αναδύει πολυτέλεια; Όταν σχεδιάζουμε προϊόντα ή δραστηριότητες και δημιουργούμε σημεία επαφής που ικανοποιούν ή αξιοποιούν διαφορετικές αισθήσεις, παρέχουμε πολύ πλουσιότερη και ολοκληρωμένη εμπειρία στον πελάτη.

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να δείτε το χρώμα ενός υφάσματος αλλά και να αισθανθείτε την υφή του εξ’ αποστάσεως πριν το αγοράσετε; Δεν θα ήταν υπέροχο να μπορείτε να μυρίσετε το άρωμα που σκέφτεστε να αγοράσετε χωρίς να χρειαστεί να πάτε στο κατάστημα; Και αν το φαγητό που παραγγείλατε είχε τη γεύση των παιδικών σας αναμνήσεων; Μπορεί να ακούγονται ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι. Η τεχνολογία σήμερα δίνει δυνατότητες που δεν είχαμε στο παρελθόν. Θυμηθείτε τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό, ή την 3D εκτύπωση ανθρώπινων οργάνων στην ιατρική. Ο σχεδιασμός τέτοιων λύσεων βασίζεται στο sensory design.

Η εφαρμογή του sensory design στους τομείς των τροφίμων, του τουρισμού και της φιλοξενίας, του πολιτισμού και των δημιουργικών βιομηχανιών, της μόδας και των καλλυντικών, του σχεδιασμού εφαρμογών και τόσων άλλων, δημιουργεί δυνατότητες που δεν θα μπορούσαμε καν να διανοηθούμε λίγα χρόνια πριν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το sensory design, να γνωρίσετε την διαδικασία σχεδιασμού για όλες τις αισθήσεις, αλλά και να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε, εντός και εκτός τάξης, με τεχνολογίες όπως wearables, αισθητήρες βιοτεχνολογίας, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, μη χάσετε το Sensory Design workshop που προσφέρει η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με το Copenhagen Institute of Interaction Design (CIID) στις 24-25 Ιουνίου. Μάθετε περισσότερα

Sponsored by:
Sensory Design Thinking. Σχεδιάζοντας για όλες τις αισθήσεις!
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr