NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Η Ελλάδα θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα «Ellinika Hoaxes»

Η Ελλάδα θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα «Ellinika Hoaxes»

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται πως θα θέσει η Ελλάδα το θέμα της ιστοσελίδας «Ellinika Hoaxes» και της επιλογής της από την Facebook ως fact-checking υπηρεσίας εν όψει και των επικείμενων ευρωπαϊκών εκλογών.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Λευτέρης Κρέτσος στο Euractiv «μας προξενεί εντύπωση πώς ο παγκόσμιος τεχνολογικός κολοσσός της Facebook αποφάσισε να αναθέσει το έργο του θεματοφύλακα της αλήθειας των ειδήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο σε μια εταιρεία που δεν έχει την ίδια εξειδίκευση και εμπειρία με τους αντίστοιχους συνεργάτες της σε άλλες χώρες, όπως το AFP και το Associated Press.

Στις 22 Μαΐου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών θα εστιάσει στο θέμα της παραπληροφόρησης. Σκοπεύω να θέσω το συγκεκριμένο ζήτημα, αν δεν έχουμε λάβει απαντήσεις ως τότε. Δεν θέλουμε να αναλάβει το ρόλο η ΕΡΤ ή το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αλλά σε αυτήν την χώρα, δεν έχουμε σοβαρούς δημοσιογράφους και αναλυτές, πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα;» τόνισε ο ίδιος.

Το Facebook και τα Ellinika Hoaxes είχαν καταλήξει σε συμφωνία πριν από μερικές ημέρες, με στόχο τον περιορισμό της παραπληροφόρησης στην Ελλάδα. Τα Ellinika Hoaxes θα αναλάβουν τον έλεγχο περιεχομένου όπως άρθρα, βίντεο και εικόνες που κυκλοφορούν στην πλατφόρμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr