NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Αγροτική Ανάπτυξη
ανάγνωση

Παγκόσμιο ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων από Έλληνα ελαιοπαραγωγό

Παγκόσμιο ρεκόρ 100 διεθνών βραβείων από Έλληνα ελαιοπαραγωγό

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να αγγίξουν τα 100 διεθνή βραβεία σε αναγνωρισμένους παγκόσμιους διαγωνισμούς γευσιγνωσίας, «αριθμό ρεκόρ για Έλληνα ελαιοπαραγωγό αποκλειστικά των δικών του ελαιοπροϊόντων».

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος, ιδιοκτήτης της επιχείρησης, «οι 100 διεθνείς βραβεύσεις, που αφορούν αποκλειστικά προϊόντα δικής μας παραγωγής, είναι ένας από τους τρόπους που δίνουμε υπεραξία στα προϊόντα μας. Γι’αυτό, συμμετέχουμε αποκλειστικά σε διαγωνισμούς με υψηλό κύρος, με επαγγελματίες γευσιγνώστες και με διαδικασίες τυφλής γευσιγνωσίας κατά το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου.

Εκεί, μεγάλα panel κριτών – γευσιγνωστών, επιβλεπόμενα από τους εκάστοτε panel leaders, δοκιμάζουν τυφλά τα ελαιόλαδα και τις επιτραπέζιες ελιές από εκατοντάδες δείγματα προερχόμενα από πολλές ελαιοπαραγωγικές χώρες του κόσμου. Συναγωνιζόμαστε, λοιπόν, χώρες με πολύ υψηλό επίπεδο παραγωγής και ποιότητας, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Τυνησία, η Γαλλία, το Μαρόκο, η Τουρκία, οι Η.Π.Α, η Αργεντινή, η Χιλή και άλλες.

Οι πλέον αναγνωρισμένοι διαγωνισμοί στους οποίους συμμετέχουμε είναι ο LAIOOC στο Λος Άντζελες, o NYIOOC στην Νέα Υόρκη, τα Great Taste Awards στο Λονδίνο, o ITQI στις Βρυξέλλες, ο OliveJapan στην Ιαπωνία, ο παγκόσμιος διαγωνισμός βιολογικών ελαιολάδων BIOL στην Ιταλία, o LIOOC στο Λονδίνο, ο Terraolivo στο Ισραήλ, ο Olivinus στην Αργεντινή, ο JOOP στην Ιαπωνία, o EVOIOOC στην Ιταλία, κ.ά.

Πλέον, συμμετέχουμε και σε διαγωνισμούς που αφορούν την υγεία και που επιβραβεύουν προϊόντα που περιέχουν υψηλές ποσότητες υγειοπροστατευτικών συστατικών, όπως είναι τα Aristoleo High Phenolic Awards, όπου έχουμε διακριθεί για τρία συναπτά έτη με τις βιολογικές ελιές που περιέχουν τα περισσότερα υγειοπροστατευτικά συστατικά παγκοσμίως.»

sakelaropoulos_100-1.jpg?mtime=20190512234013#asset:124782

«Οι βραβεύσεις μας, συνειδητά, αφορούν μόνο το εσωτερικό της συσκευασίας, το ίδιο το προϊόν, και όχι το design, το marketing ή την συσκευασία. Γι’αυτό σε όλους τους παγκόσμιους διαγωνισμούς που συμμετέχουμε και γενικότερα σε όλους τους διαγωνισμούς υψηλού κύρους ανά τον κόσμο, η διαδικασία δοκιμής είναι η τυφλή γευσιγνωσία με βάση διεθνή πρότυπα. Δηλαδή, οι κριτές και γευσιγνώστες δεν γνωρίζουν ποιο ελαιόλαδο ή ποιες επιτραπέζιες ελιές δοκιμάζουν, διατηρώντας υψηλά στάνταρντ δοκιμής.»

Όσον αφορά στις πιο σημαντικές βραβεύσεις, «ξεχωριστή ήταν ή πρώτη βράβευση μας, το 2012 στα Great Taste Awards στο Λονδίνο, με διπλό χρυσό αστέρι στις ελιές Τέλιες, ανάμεσα σε 10.000 τρόφιμα από όλο τον κόσμο. Νιώσαμε ιδιαίτερη χαρά όταν το 2017 το αρωματικό ελαιόλαδο Συλλεκτικόν κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως βάσει της κατάταξης EVOOWR. Σίγουρα κορυφαία στιγμή ήταν όταν ενημερωθήκαμε για την πρώτη θέση παγκοσμίως του ελαιολάδου Majestic Blend Evoo, μόλις στην πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε, μετά από 4 έτη δοκιμών

Το 100ο βραβείο ήρθε στον NYIOOC 2019 που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό ελαιολάδων παγκοσμίως και εκεί το βιολογικό Αγουρέλαιο τιμήθηκε με το ασημένιο βραβείο, ανάμεσα σε 903 δείγματα ελαιολάδων που συμμετείχαν συνολικά από όλο τον κόσμο. «Η βράβευση αυτή έχει βαρύνουσα σημασία για εμάς, καθώς λαμβάνει χώρα σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές στην Ελληνική ελαιοκομία και σηματοδοτεί μια νέα εποχή δημιουργίας και εξέλιξης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου» τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας.

Οι ελαιώνες Σακελλαρόπουλου είναι μια επιχείρηση με εξαγωγικό χαρακτήρα και εξωστρέφεια. Μέσα από τις βραβεύσεις και την καινοτομία, καταφέρνουν να διατηρούν σταθερά αυξανόμενο το πελατολόγιο τους. «Αυτή τη στιγμή εξάγουμε σε 16 χώρες, όπου διαθέτουμε το 90% της παραγωγής μας. Όραμα μας είναι να συνεχίσουμε να παράγουμε βιολογικά ελαιοπροϊόντα υψηλής ποιότητας, με μοναδική γεύση και αρώματα αλλά κυρίως με υψηλή αξία για την υγεία του ανθρώπου. Ελαιοπροϊόντα με ταυτότητα και υπεραξία που ανήκουν στα βιολογικά λειτουργικά τρόφιμα» υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρόπουλος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr