NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Πακιστάν είναι έτοιμο να πάρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ

Το Πακιστάν είναι έτοιμο να πάρει 6 δισεκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ
13_05_2019 | 11:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Το Πακιστάν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατέληξαν σε αρχική συμφωνία παροχής δανείου προς την χώρα, ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την αντιμετώπιση της τρέχουσας οικονομικής κρίσης.

Η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, το ποσό της οποίας θα δοθεί μέσα σε τρία χρόνια, απαιτεί πλέον τη σχετική επικύρωση από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Η συμφωνία έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, αποτελώντας το νεότερο σε μια σειρά πακέτων διάσωσης από το Ταμείο.

Όπως αναφέρει το ΔΝΤ στη σχετική ανακοίνωση «το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη της στρατηγικής των Αρχών για μια ισχυρότερη και πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, μειώνοντας τις εσωτερικές και εξωτερικές ανισορροπίες, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον, ενισχύοντας τα θεσμικά όργανα, αυξάνοντας τη διαφάνεια και προστατεύοντας τις κοινωνικές δαπάνες».

Το δάνειο «στοχεύει να υποστηρίξει το φιλόδοξο πρόγραμμα μακροοικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων των Αρχών κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών και τη μείωση του δημόσιου χρέους μέσω της φορολογικής πολιτικής και των διοικητικών μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της κινητοποίησης των εσόδων και την εξασφάλιση πιο ισότιμης και διαφανούς κατανομής της φορολογικής επιβάρυνσης» τονίζεται χαρακτηριστικά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr