NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δικαστική ήττα για την Apple - Στο προσκήνιο τα κόστη που πληρώνουν οι χρήστες στο App Store

Δικαστική ήττα για την Apple - Στο προσκήνιο τα κόστη που πληρώνουν οι χρήστες στο App Store

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, με απόφαση του που εκδόθηκε τη Δευτέρα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες iPhone μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για τα κόστη που καλούνται να πληρώσουν στο ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της εταιρείας, το App Store.

Η υπόθεση αφορά στο 30% που λαμβάνει ως προμήθεια η Apple για κάθε πώληση εφαρμογής που πραγματοποιείται μέσω της υπηρεσίας, κάτι που η πλευρά των χρηστών χαρακτήρισε ως αθέμιτη χρήση της μονοπωλιακής ισχύος που έχει η εταιρεία, έχοντας ως αποτέλεσμα οι διογκωμένες τιμές να μεταφέρονται στους καταναλωτές.

Η Apple ισχυρίστηκε ότι μόνο οι προγραμματιστές εφαρμογών, και όχι οι χρήστες, θα πρέπει να μπορούν να προχωρήσουν σε μια τέτοια αγωγή. Το Ανώτατο Δικαστήριο, βάσει της γνωμοδότησης του, απέρριψε τον συγκεκριμένο ισχυρισμό. Όπως τόνισε ο δικαστής Brett Kavanaugh «η γραμμή που βάζει η Apple δεν έχει πολλή λογική, εκτός από το να αποτελεί έναν τρόπο χειραγώγησης αυτής και άλλων παρόμοιων αγωγών».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο η Apple, καθώς και εταιρείες όπως η Facebook, η Google και η Amazon, πραγματοποιούν τις δραστηριότητες τους.

Όπως αναφέρει η Apple σε σχετική ανακοίνωση «η σημερινή απόφαση σημαίνει ότι οι ενάγοντες μπορούν να προχωρήσουν την υπόθεση τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα επικρατήσουμε όταν παρουσιαστούν τα γεγονότα και ότι το App Store δεν είναι μονοπώλιο από καμία οπτική. Είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήσαμε την ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη πλατφόρμα για τους πελάτες και μια μεγάλη επιχειρηματική ευκαιρία για όλους τους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr