NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Το δημόσιο της Νότιας Κορέας θα αφήσει τα Windows για τα «μάτια» του Linux

Το δημόσιο της Νότιας Κορέας θα αφήσει τα Windows για τα «μάτια» του Linux
Φωτογραφία: futureatlas.com

Το LInux επέλεξε η κυβέρνηση της Ν. Κορέας για τους υπολογιστές που χρησιμοποιούνται στις κρατικές υπηρεσίες της χώρας, όπως αναφέρουν τα κορεατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης βάσει πληροφοριών από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση της χώρας θα προχωρήσει σε μια δοκιμαστική λειτουργία των υπολογιστών με το ανοικτού κώδικα λειτουργικό σύστημα. Εάν δεν εντοπιστούν προβλήματα ασφαλείας ή συμβατότητας, το σχέδιο προβλέπει ευρύτερη υιοθέτηση του λογισμικού.

Η απόφαση φαίνεται πως προέκυψε λόγω του υψηλού κόστους συντήρησης των WIndows, καθώς η δωρεάν υποστήριξη των WIndows 7 από την Microsoft ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2020. Την ίδια στιγμή, η μετάβαση στο Linux και η αγορά νέων υπολογιστών θα κοστίσει 655 εκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής ψηφιακών υπηρεσιών, Choi Jang-hyuk, δήλωσε ότι το υπουργείο αναμένει μείωση του κόστους μέσω της υιοθέτησης του λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα, στοχεύοντας παράλληλα και στο να μην υπάρχει εξάρτηση από κάποιο συγκεκριμένο λογισμικό.

Με πληροφορίες από Korea Herald

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr