NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη: Συμφωνίες-ορόσημο με την Κίνα

Στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη: Συμφωνίες-ορόσημο με την Κίνα

Οι εν λόγω συμφωνίες αποτελούν συνέχεια της διάσκεψης κορυφής ΕΕ-Κίνας της 9 Απριλίου και θα συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του αεροναυτικού τομέα της ΕΕ και στην τόνωση των συνολικών αεροπορικών σχέσεων ΕΕ-Κίνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι συγκεκριμένες συμφωνίες «αποτελούν ένα από τα βασικά παραδοτέα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Επιτροπής Γιούνκερ για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να δημιουργήσει ανάπτυξη για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, να προωθήσει την καινοτομία και να δώσει στους επιβάτες τη δυνατότητα να επωφελούνται από ασφαλέστερες, καθαρότερες και φθηνότερες πτήσεις».

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε: «Σε έναν όλο και ασταθέστερο κόσμο, η εταιρική σχέση της Ευρώπης με την Κίνα είναι σημαντικότερη από ποτέ. Η ΕΕ πιστεύει ακράδαντα ότι τα έθνη που συνεργάζονται καθιστούν τον κόσμο ισχυρότερο, ασφαλέστερο και πιο ευημερούντα για όλους. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή, υπογράφοντας δύο αεροπορικές συμφωνίες με την Κίνα, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα φέρουν πιο κοντά τις ηπείρους και τους λαούς μας. Οι σημερινές συμφωνίες δείχνουν το δυναμικό της εταιρικής μας σχέσης και θα πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Διότι πάντοτε η ισχύς μας "εν τη ενώσει".»

Η Επίτροπος Μεταφορών κ. Βιολέτα Μπουλτς δήλωσε: «Η Κίνα είναι ένας από τους σημαντικότερους στρατηγικούς εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις εξαιρετικές μας σχέσεις στον τομέα των μεταφορών. Ενδιαφερόμαστε αμφότερες τόσο για την καλύτερη σύνδεση Ευρώπης και Ασίας όσο και για να διευκολύνουμε την κυκλοφορία αγαθών, υπηρεσιών και ανθρώπων ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα. Αυτό ισχύει και για τις αεροπορικές μεταφορές. Οι σημερινές συμφωνίες θα ενισχύσουν το ενωσιακό εμπόριο αεροσκαφών και συναφών προϊόντων και θα εξασφαλίσουν τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας πτήσεων.»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr