NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το MIT και η αμερικανική πολεμική αεροπορία φτιάχνουν accelerator για AI startups

Το MIT και η αμερικανική πολεμική αεροπορία φτιάχνουν accelerator για AI startups

Με την αμερικανική πολεμική αεροπορία θα συνεργαστεί το γνωστό πανεπιστήμιο MIT, για τη δημιουργία ενός νέου επιταχυντή επικεντρωμένου σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Η αεροπορία των ΗΠΑ δεσμεύεται να επενδύσει 15 εκατομμύρια δολάρια σε περίπου 10 ερευνητικά έργα του MIT ετησίως. Ο επιταχυντής θα ονομάζεται MIT-Air Force AI Accelerator.

Ο accelerator θα στεγαστεί στην πανεπιστημιούπολη του MIT, στο νέο κολέγιο πληροφορικής που δημιουργείται, το οποίο έλαβε χρηματοδότηση 1 δισ. δολαρίων την περσινή χρονιά, συμπεριλαμβανομένων 350 εκατ. δολαρίων από τον Stephen A. Schwarzman, chief executive της επενδυτικής εταιρείας Blackstone Group. Το κολέγιο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ δημιουργεί τον δικό της accelerator για startups. Η υπηρεσία έχει αναπτύξει ακόμη έναν, σε συνεργασία με το Techstars, που στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο επιταχυντής, ο οποίος έχει επίσης έδρα τη Βοστόνη, θα συγχωνευθεί με τον επιταχυντή του MIT ή αν θα παραμείνει ως ξεχωριστή οντότητα.

Στην ανακοίνωση για τον νέο επιταχυντή, το MIT τόνισε ότι «εκτός από ανακούφιση από τις καταστροφές και την ιατρική ετοιμότητα, άλλοι τομείς δράσεις μπορεί να είναι η διαχείριση δεδομένων, η εφοδιαστική αλυσίδα, η ασφάλεια των οχημάτων και ο κυβερνοχώρος». Στόχος είναι οι ομάδες που θα γίνουν μέλη του accelerator «να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που είναι σημαντικές τόσο για την Πολεμική Αεροπορία όσο και για την κοινωνία ευρύτερα».

Με πληροφορίες από Techcrunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr