NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Καταρρέει η αυτοκρατορία εστιατορίων του διάσημου σεφ Jamie Oliver

Καταρρέει η αυτοκρατορία εστιατορίων του διάσημου σεφ Jamie Oliver
Φωτογραφία: Scandic Hotels

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σε συνεργασία με την KPMG, μπαίνει η αλυσίδα εστιατορίων του διάσημου Βρετανού σεφ Jamie Oliver, κάτι που οδηγεί την εταιρεία στο να κλείσει τα 22 από τα 25 καταστήματα της και να απολύσει 1.000 εργαζομένους.

Ο σεφ δήλωσε ότι είναι «βαθιά λυπημένος» από το «χτύπημα» στην «αυτοκρατορία» του, η οποία ξεκίνησε με το άνοιγμα 15 καταστημάτων στο Λονδίνο το 2002. Πλέον, μόνο τα τρία καταστήματα στο αεροδρόμιο του Gatwick θα παραμείνουν σε λειτουργία, καθώς οι διαχειριστές αναζητούν αγοραστή. Ωστόσο, άλλες 300 θέσεις εργασίας, κυρίως στα καταστήματα του Gatwick, παραμένουν σε κίνδυνο.

«Η ομάδα ανέλαβε πρόσφατα τη διαδικασία για να εξασφαλίσει πρόσθετες επενδύσεις στην επιχείρηση και, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ο Jamie Oliver έχει διαθέσει πρόσθετα κεφάλαια ύψους 4 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών για να στηρίξει τη συγκέντρωση κεφαλαίων. «Ωστόσο, χωρίς την κατάλληλη επένδυση και υπό το φως του πολύ δύσκολου τρέχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος, οι διευθυντές αποφάσισαν να διορίσουν διαχειριστές» δήλωσαν οι τελευταίοι σε ανακοίνωση τους.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επηρεάζει τα καταστήματα της αλυσίδας που λειτουργούν εκτός συνόρων, καθώς αυτά ανήκουν σε franchisees.

Με πληροφορίες από BBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr