NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Ιρλανδία ερευνά την Google για τις διαφημίσεις και τα προσωπικά δεδομένα

Η Ιρλανδία ερευνά την Google για τις διαφημίσεις και τα προσωπικά δεδομένα

Η ιρλανδική Αρχή για την προστασία των δεδομένων ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα γύρω από την Google και τον τρόπο που αυτή συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών, όσον αφορά στις διαφημίσεις. Συγκεκριμένα, η Eπιτροπή, η οποία λειτουργεί ως η κύρια εποπτική Αρχή της Google στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα εξετάσει εάν η επεξεργασία δεδομένων γύρω από διαφημιστικές συναλλαγές παραβιάζει τους κανόνες απορρήτου που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συγκεκριμένη αποτελεί την πρώτη έρευνα που πραγματοποιεί η επιτροπή με βάση τον κανονισμό του GDPR. Η όλη διαδικασία έρχεται ως αποτέλεσμα σχετικών καταγγελιών, όπως εκείνη από τον web browser Brave. Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του ισχυρίστηκε ότι όταν κάποιος επισκέπτεται έναν ιστότοπο, προσωπικά δεδομένα που περιγράφουν τι ακριβώς κάνει στο διαδίκτυο και ποιος είναι μεταδίδονται σε δεκάδες ή εκατοντάδες εταιρείες, χωρίς τη γνώση του, προς δημοπρασία και στοχοποίηση διαφημίσεων.

Εκπρόσωπος της Google τόνισε πως «θα συνεργαστούμε με την έρευνα της DPC και θα δεχθούμε την ευκαιρία για περαιτέρω διευκρίνιση των ευρωπαϊκών κανόνων προστασίας δεδομένων γύρω από την υποβολή προσφορών [για διαφημίσεις] σε πραγματικό χρόνο». «Οι εξουσιοδοτημένοι αγοραστές που χρησιμοποιούν τα συστήματά μας υπόκεινται σε αυστηρές πολιτικές και πρότυπα» πρόσθεσε η εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr