NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Πολωνία καταγγέλλει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα

Η Πολωνία καταγγέλλει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα πνευματικά δικαιώματα

Η Πολωνία προχώρησε στην κατάθεση επίσης καταγγελίας, στο ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά των κανόνων πνευματικής ιδιοκτησίας που ενέκρινε το μπλοκ τον Απρίλιο για να προστατεύσει τις δημιουργικές βιομηχανίες της Ευρώπης, τις οποίες, όπως λέει η Βαρσοβία, μπορεί να οδηγήσει σε προληπτική λογοκρισία.

Σύμφωνα με το Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Konrad Szymanski, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να οδηγήσει «σε ρυθμίσεις που είναι ανάλογες με την προληπτική λογοκρισία, κάτι που δεν απαγορεύεται μόνο από το πολωνικό Σύνταγμα αλλά και από τις ευρωπαϊκές συνθήκες».

Βάσει του νέου συστήματος, η Google θα πρέπει να πληρώσει τους εκδότες για αποσπάσματα ειδήσεων και το Facebook να φιλτράρει το περιεχόμενο σύμφωνα με τους κανόνες πνευματικών δικαιωμάτων που αποσκοπούν στη διασφάλιση δίκαιης αποζημίωσης για τις δημιουργικές βιομηχανίες της ΕΕ, αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε στα τέλη Μαρτίου την τελική έγκριση στην οδηγία περί πνευματικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια δέσμη νομοθετικών μέτρων που αποσκοπούν στην ανανέωση του σχετικού πλαισίου, στην εποχή του διαδικτύου, και που αναμένεται πως θα επηρεάσει ακόμη και τις startups. Η οδηγία θα περάσει τώρα στα κράτη μέλη της ΕΕ, τα οποία θα τη μεταφράσουν στο εθνικό τους δίκαιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr