NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Walmart επενδύει στα ρομπότ - Ανησυχία από συνδικάτα και εργαζομένους

Η Walmart επενδύει στα ρομπότ - Ανησυχία από συνδικάτα και εργαζομένους

Η γνωστή αμερικανική αλυσίδα λιανικής Walmart ανακοίνωσε πρόσφατα πως προσθέτει σχεδόν 4.000 ρομποτικά μηχανήματα, τα οποία η ίδια αποκαλεί «αυτοματοποιημένους βοηθούς», με στόχο «να κάνει ευκολότερη τη ζωή των εργαζομένων».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσθέσει στην αλυσίδα των καταστημάτων της 1.500 ρομπότ «Auto-C», τα οποία είναι αυτόνομα καθαριστικά δαπέδων, 300 ρομπότ «Auto-S», τα οποία ελέγχουν τα ράφια για να εξασφαλίσουν διαθεσιμότητα, ακριβή θέση και σωστή τιμολόγηση, 1.200 «FAST Unloaders», τα οποία σαρώνουν και ταξινομούν αυτόματα αντικείμενα από φορτηγά, καθώς επίσης και 900 πύργους παραλαβής, από όπου οι καταναλωτές μπορούν να παραλάβουν τα προϊόντα που παραγγέλθηκαν μέσω διαδικτύου.

Η επέκταση του ρομποτικού στόλου της Walmart αποτελεί «μια προσπάθεια να δοθεί περισσότερος χρόνος στους συνεργάτες για να εξυπηρετούν τους πελάτες πρόσωπο με πρόσωπο. Η ιδέα είναι ότι στο μέλλον, οι συνεργάτες θα είναι σε θέση να έχουν πιο ικανοποιητικές θέσεις εργασίας καθώς το λιανικό εμπόριο συνεχίζει να αλλάζει» τονίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, η αλυσίδα επένδυσε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια για τα πρώτα 4.000 ρομπότ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως η UFCW, προειδοποιούν για παγίδα. Αρκετές φορές στο παρελθόν τα συνδικάτα είχαν επιπλήξει τον αμερικανικό κολοσσό για υπερβολικά χαμηλούς μισθούς, πρακτικές σε βάρος της εκπροσώπησης εργαζομένων και απασχόληση μόνο για ένα τετράωρο τη μέρα.

Πριν λίγους μήνες η UFCW προειδοποιούσε εργαζομένους και πελάτες ότι η Walmart «δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για όσους εργάζονται εκεί» και ισχυρίζεται ότι η αλυσίδα σχεδιάζει απολύσεις περίπου 5.000 εργαζομένων και αντικατάστασή τους με ρομπότ. Όπως δηλώνει η συνδιευθύντρια της οργάνωσης, Αντρέα Ντέλενκοπφ, ούτε ένας από τους εργαζομένους με τους οποίους μίλησε δεν θεωρεί ότι τα ρομπότ διευκολύνουν την καθημερινή του εργασία.

Με πληροφορίες από DW, Retail Dive

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr