NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Innovate Greece: Η ομάδα νέων που ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα

Innovate Greece: Η ομάδα νέων που ενισχύει τη νεανική επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα
28_05_2019 | 13:36
epixeiro icon Ειδήσεις | Events

Ξέρατε ότι υπάρχει μία ομάδα νέων στην Αθήνα, η οποία έχει ως σκοπό την ανάδειξη του start-up οικοσυστήματος στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνεισφέρει στην ανάπτυξη αυτών; Αυτό ακριβώς επιχειρεί να κάνει η ομάδα του Innovate Greece, μία ομάδα της AIESEC, του μεγαλύτερου μη-κερδοσκοπικού δικτύου νέων στον κόσμο!

Το Innovate Greece αποτελεί το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας της AIESEC Ελλάδος το οποίο απευθύνεται σε start-up επιχειρήσεις που θέλουν να αναπτύξουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, μέσω της καινοτομίας. Αυτό επιτυγχάνεται φέρνοντας νέους και νέες από όλον τον κόσμο σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας, οι οποίοι, προσφέροντας τη γνώση και την όρεξη που τους χαρακτηρίζει, προωθούν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα των συνεργατών της AIESEC.

Το Innovate Greece τρέχει από μία ομάδα νέων από 3 πανεπιστήμια της Αθήνας. Η Μαρία Εμμανουέλα Πέτσα, συντονίστρια της ομάδας και μέλος της Εθνικής Επιτροπής της AIESEC Ελλάδος, μοιράστηκε τη δική της εμπειρία!

Innovate Greece: Γιατί; Πώς συνεισφέρει στην προβολή του Start-Up οικοσύστηματος της Ελλάδας;

Την ίδια περίοδο που η Αθήνα βραβεύτηκε στην Πορτογαλία ως η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα καινοτομίας για το 2018, η ομάδα μου και εγώ είχαμε ξεκινήσει τη διαδικασία σχεδιασμού του προγράμματος σχετικά με τις ανάγκες των start-ups στην Ελλάδα, ως αναβάθμιση του προγράμματος “Global Entrepreneur για start-ups”, το οποίο ήδη τρέχει στη χώρα μας από το 2015. Εμπνευσμένοι, λοιπόν, από την βράβευση αυτή και καθώς η πλειονότητα των δράσεών μας τοποθετείται στην Αθήνα, αποφασίσαμε να ονομάσουμε το πρόγραμμα “Innovate Greece”. Το Innovate Greece είναι ένα πρόγραμμα που προβάλλει την επιχειρηματικότητα της Ελλάδας τόσο εσωτερικά στην χώρα όσο και στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα βραβεύθηκε το Δεκέμβριο του 2018 με Bravo Sustainability Award, στην κατηγορία της “Αγοράς”, ενώ διακρίθηκε το Μάρτιο του 2019 παγκοσμίως ως το καλύτερο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της AIESEC. Επιπλέον, έχει λάβει δύο συνεχόμενες χρονιές το πανευρωπαϊκό βραβείο στα ίδια πλαίσια.

Πώς ανταποκρίνεται το Start-Up οικοσύστημα στο Innovate Greece;

Το πρόγραμμα τρέχει τα τελευταία 4 χρόνια στην ελληνική αγορά και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που είμαστε ενεργοί, μόνο το τελευταίο εξάμηνο έχουμε περισσότερες από 50 συνεργασίες με ελληνικές startups, οι οποίες με τη σειρά τους στελέχωσαν τις ομάδες τους με περισσότερους από 150 νέους-Global Entrepreneurs, προερχόμενοι από κάθε μέρος της γης. Φυσικά, οι αριθμοί αυτοί έρχονται να αποδείξουν πως οι ελληνικές start-ups ανταποκρίνονται πολύ θετικά στο πρόγραμμα αυτό, αναγνωρίζοντας την αξία που τους προσφέρει και ενισχύοντας το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα. Το όραμά μας, ωστόσο, είναι να επεκτείνουμε ακόμα περισσότερο το δίκτυο των συνεργατών μας και να προσφέρουμε περισσότερες εμπειρίες νεανικής επιχειρηματικότητας. Και, γιατί όχι, να μετατρέψουμε έτσι την Αθήνα στο μεγαλύτερο start-up hub της Ευρώπης - για αρχή!

Πώς θα χαρακτήριζες την ομάδα του Innovate Greece;

Η ομάδα του Innovate Greece αποτελείται από φοιτητές από 3 πανεπιστήμια στην Ελλάδα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είμαστε 30 άτομα με πάθος για την επιχειρηματικότητα, την πρωτοβουλία και την καινοτομία καθώς και τη δύναμη της διαφορετικότητας. Φέτος, έχουμε καταφέρει να αποτελέσουμε παράδειγμα για τις υπόλοιπες χώρες που τρέχουν το αντίστοιχο πρόγραμμα και να διακρινόμαστε σε κάθε μας βήμα. Η μεγαλύτερη αξία μας ειναι να παλεύουμε κάθε μέρα για την αριστεία και να αξιοποιούμε το κάθε εμπόδιο προς όφελός μας. Καθημερινά, εξασκούμαστε στον χώρο των πωλήσεων, των διεθνών σχέσεων και του recruiting, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την διεκπεραίωση του προγράμματος. Αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε από εμάς αν ήταν εξαρχής ειδικός σε κάποια από αυτές τις δεξιότητες θα σου απαντήσει αρνητικά, καθώς στην ομάδα μας μαθαίνουμε καθημερινά μέσα από την πράξη και σύμμαχός μας ειναι η καθημερινή επιπλέον εμπειρία που κερδίζουμε.

Το Innovate Greece, λοιπόν, μέσα από την ενέργεια, την όρεξη και το όραμα των ατόμων που το στηρίζουν, έρχεται έμπρακτα να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του start-up οικοσυστήματος και να τοποθετήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε εσείς και η start-up σας να λάβετε μέρος στο Innovate Greece, επισκεφθείτε τη σελίδα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr