NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

KaiOS: 50 εκατ. δολάρια για το εναλλακτικό λειτουργικό για κινητά

KaiOS: 50 εκατ. δολάρια για το εναλλακτικό λειτουργικό για κινητά

Χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η KaiOS Technologies, η οποία αναπτύσσει το KaiOS, το ομώνυμο λειτουργικό σύστημα που εντοπίζεται σε χαμηλού κόστους κινητά τηλέφωνα, τα επονομαζόμενα feature phones.

Τα νέα κεφάλαια προέρχονται από τις Cathay Innovation αλλά και τους υπάρχοντες επενδυτές, τις Google και TCL Holdings. Σημειώνεται πως το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας χρησιμοποιείται σε συσκευές εταιρειών όπως οι Nokia και η ινδική Jio.

Η χρηματοδότηση ανεβάζει το σύνολο που έχει λάβει η KaiOS - η οποία έχει αποστείλει 100 εκατομμύρια συσκευές σε 100 χώρες - στα 72 εκατομμύρια δολάρια. Έρχεται λιγότερο από ένα χρόνο μετά την επένδυση 22 εκατομμυρίων δολαρίων από την Google, η οποία συνοδεύεται από διασυνδέσεις των υπηρεσιών της εταιρείας με τις συγκεκριμένες συσκευές χαμηλού κόστους.

Στους συνεργάτες της KaiOS εντοπίζονται εταιρείες όπως οι Reliance Jio, Google, Facebook, Twitter, Orange, MTN και Qualcomm, με την ίδια να στοχεύει τόσο σε αναπτυσσόμενες όσο και ανεπτυγμένες αγορές. Με αυτήν την επένδυση, η Kai σχεδιάζει να επεκταθεί σε νέες αγορές και να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη. Θα επιτρέψει επίσης στην KaiOS να ωριμάσει το οικοσύστημα της, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της κοινότητας προγραμματιστών.

Με πληροφορίες από Techcrunch

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr