NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Βρετανία: To Brexit δεν θα επηρεάσει τους φοιτητές από χώρες - μέλη της ΕΕ

Βρετανία: To Brexit δεν θα επηρεάσει τους φοιτητές από χώρες - μέλη της ΕΕ

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας της Βρετανίας, Chris Skidmore, από τις Βρυξέλλες, οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες - μέλη της ΕΕ και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στη Αγγλία την ακαδημαϊκή χρονιά 2020/21, θα έχουν τα ίδια δίδακτρα καθώς και την ίδια οικονομική υποστήριξη (φοιτητικό δάνειο) όπως και οι Βρετανοί φοιτητές για όλη τη διάρκεια του προγράμματος των σπουδών τους. Υπενθυμίζεται ότι στη Σκωτία, τα πτυχιακά προγράμματα είναι δωρεάν.

Ο Skidmore ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες σήμερα ότι οι υπήκοοι της ΕΕ που θα ξεκινήσουν στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας το ακαδημαϊκό έτος 2020/21 θα συνεχίσουν να είναι επιλέξιμοι για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές οικονομικές ενισχύσεις, δάνεια Advanced Learner και λοιπή υποστήριξη, είτε έχει υπάρξει συμφωνία για το Brexit, είτε όχι.

Η ανακοίνωση ακολουθεί την υφιστάμενη δέσμευση της κυβέρνησης. Τα τελευταία στοιχεία του 2019 δείχνουν ότι περισσότεροι από 37.000 φοιτητές της ΕΕ έχουν υποβάλει αίτηση για προπτυχιακά μαθήματα πλήρους φοίτησης στην Αγγλία - αύξηση 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr