NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Paragona: Εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ιατρών της ΕΕ για να εργαστούν στο εξωτερικό

Paragona: Εγκαταστάσεις εκπαίδευσης ιατρών της ΕΕ για να εργαστούν στο εξωτερικό

Η εταιρεία Paragona, με αντικείμενο την πρόσληψη ιατρών διεθνώς, άνοιξε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπου προετοιμάζει εξειδικευμένους ιατρούς από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να αρχίσουν να εργάζονται σε ιατρεία ξένων χωρών.

Το άνοιγμα των νέων γραφείων στο Piaseczno, κοντά στη Βαρσοβία, είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης της προσφοράς της Paragona καθώς και της επιθυμίας της, να προσφέρει στους ιατρούς τις καλύτερες δυνατές συνθήκες επαγγελματικής κατάρτισης, για να μπορέσουν να αρχίσουν να εργάζονται στο εξωτερικό.

Μια ολοκληρωμένη απάντηση στις ανάγκες των ιατρών

Οι ελλείψεις προσωπικού στον ιατρικό τομέα στη Σκανδιναβία, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει, ότι οι κλινικές και τα νοσοκομεία είναι ολοένα πιο πρόθυμα, να προσλάβουν ξένους γιατρούς. Ωστόσο, πολλοί εξειδικευμένοι ιατροί, που επιθυμούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλη χώρα, φοβούνται να δουλέψουν σε μια ξένη γλώσσα και τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των ιατρικών διαδικασιών. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις της Paragona, από εξειδικευμένο προσωπικό, έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.

«Οι εγκαταστάσεις μας αποτελούν ένα μοναδικό μέρος, όπου διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για ιατρούς από πολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Ισπανία, η Λιθουανία, η Κροατία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Πολωνία. Περιλαμβάνουν εντατική βελτίωση της ξένης γλώσσας, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών ιατρικών όρων, και περιέχουν στοιχεία επαγγελματικής προετοιμασίας, π.χ. τη διδασκαλία διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαχείριση της θεραπείας των ασθενών στο εξωτερικό. Παρά την επίσημη αναγνώριση των ιατρικών διπλωμάτων και των περισσότερων ειδικοτήτων από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τα κράτη μέλη της Ε.Ε θέτουν επίσημα εμπόδια, όπως το να απαιτούν πολύ υψηλού επιπέδου ευχέρεια στη γλώσσας της χώρας-στόχου. Για πολλούς ιατρούς αυτά τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα. Ωστόσο, η εμπειρία μας δείχνει ότι, χάρη σε ένα συνδυασμό online εκμάθησης και μαθημάτων σε τάξη, οι ιατροί είναι σε θέση, να σημειώσουν ταχεία πρόοδο. Επίσης αποδεικνύεται, ότι οι σπουδές σε εκπαιδευτικό κέντρο – μια πραγματικά «αρχαία» μορφή διδασκαλίας - φέρνουν τα καλύτερα αποτελέσματα», είπε η Kinga Łozińska, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Paragona.

Για το λόγο αυτό, πριν μεταβούν στο εξωτερικό, οι ιατροί που προσλαμβάνονται από την Paragona, παρακολουθούν εντατικά μαθήματα εκπαίδευσης σε τάξη, κατά τη διάρκεια των οποίων, μαθαίνουν τη γλώσσα και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας, της χώρας στην οποία πηγαίνουν, με σύγχρονες και αποδεδειγμένες μεθόδους. Μέχρι στιγμής, η Paragona έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1.000 εξειδικευμένους ιατρούς από την Ε.Ε, που έχουν αρχίσει επιτυχώς να εργάζονται σε ιατρεία, που βρίσκονται στη Γαλλία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι νέες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις της Paragona, όπου ιατροί από όλη την Ευρώπη θα περάσουν από μερικές εβδομάδες έως και μερικούς μήνες, αποτελούνται από αίθουσες εκπαίδευσης, μια περιοχή με κατοικίες και μια περιοχή ψυχαγωγίας. Σκοπός της λειτουργίας των εγκαταστάσεων, είναι να βοηθήσουν την εταιρεία, να παρέχει πιο άνετες συνθήκες εκπαίδευσης στους ιατρούς, καθώς και να εκπαιδεύει μεγαλύτερες ομάδες, επειδή η ζήτηση για ιατρούς από διάφορα επαγγέλματα αυξάνεται σε συγκεκριμένες αγορές.

«Κατά τη διάρκεια της διαμονής στις εγκαταστάσεις μας, οι ιατροί όχι μόνο μαθαίνουν τη γλώσσα, αλλά κυρίως έχουν την ευκαιρία, να μιλήσουν με μελλοντικούς εργοδότες και να συναντήσουν άλλους ιατρούς, που αποφάσισαν να επεκτείνουν τη σταδιοδρομία τους σε ιατρεία ξένων χωρών. Χάρη σε αυτή την προσέγγιση, όταν έρθει η ώρα οι εξειδικευμένοι ιατροί να μετακινηθούν και να αρχίσουν να δουλεύουν σε ξένη χώρα, οι εξειδεικευμένοι ιατροί που συμμετέχουν στα προγράμματά μας, είναι εξοπλισμένοι με όλα τα εργαλεία, που επιτρέπουν την ομαλή και χωρίς προβλήματα είσοδό τους στο ιατρικό σύστημα του εξωτερικού», προσθέτει η Kinga Łozińska.

Προσλήψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας

Τα περισσότερα παρόμοια κέντρα επικεντρώνονται μόνο στην προετοιμασία όσων ιατρών, επιθυμούν να εργαστούν στη Σκανδιναβία. Η Paragona είναι η μόνη εταιρεία, που προσφέρει εκπαίδευση σε συνθήκες τάξης, σε εξειδικευμένους ιατρούς, που αποφάσισαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό συνδέεται με την τρέχουσα εφαρμογή ενός πολυετούς σχεδίου της εταιρείας, το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα - για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS). Στα πλαίσια του προγράμματος, θα προσληφθούν αρκετές χιλιάδες ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, για να εργαστούν σε ιατρικά ιδρύματα εκεί. Στα επίσημα εγκαίνια των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στις 22 Μαΐου, οι ιατροί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα προσλήψεων της Paragona, είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με μελλοντικούς εργοδότες από το NHS. Εκεί, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες, σχετικά με τη μετάβαση στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα σχέδια για την επερχόμενη περίοδο προσαρμογής τους.

«Η εργασία στα κέντρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν αποτελεί μόνο μια ευκαιρία για κάποιον, να βελτιώσει τις επαγγελματικές δεξιότητές του. Αποτελεί επίσης προσωπική ανάπτυξη. Το πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με το NHS, είναι πολύ “φιλικό”. Το μέγιστο πλεονέκτημά του είναι το γεγονός, ότι οι ιατροί με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, που συμμετέχουν στη διαδικασία πρόσληψης, δεν χρειάζεται να περάσουν την εξέταση γλώσσας IELTS ή την εξέταση Occupational English Test (OET). Επιπλέον, προσφέρουμε βοήθεια σε όλες τις επίσημες διαδικασίες, που σχετίζονται με τη μετεγκατάσταση και, κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ιατροί λαμβάνουν επιπλέον συμπληρωματική και εισαγωγική εκπαίδευση. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός, ότι έχουμε λάβει επίσημη διαβεβαίωση από το NHS, ότι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις που σχετίζονται με το Brexit, κατά την εκτέλεση του έργου, δεν θα το επηρεάσουν», δήλωσε η Kinga Łozińska.

Το έργο που εκτελείται από την Paragona για το NHS, χωρίζεται σε διάφορα στάδια. Η πιλοτική φάση έληξε με την πρόσληψη 25 ιατρών με ειδικότητα Γενικής Ιατρικής, σε ιατρεία που βρίσκονται στο Lincolnshire. Επί του παρόντος, η Paragona εστιάζει στην εξεύρεση άλλων 100 ιατρών για κλινικές στην περιοχή των Central Midlands.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr