NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Google μπαίνει στο στόχαστρο (και) του αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης

Η Google μπαίνει στο στόχαστρο (και) του αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης

Αντιμονοπωλιακή έρευνα που θα έχει την Google στο επίκεντρο φαίνεται πως είναι έτοιμο να ξεκινήσει το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Βάσει των σχετικών πληροφοριών, η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να στραφεί εναντίον της εταιρείας, μετά από σειρά καταγγελιών τις οποίες υπέβαλε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Δεν είναι σαφές σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία, καθώς κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το υπουργείο έκανε τα «πρώτα βήματα» για την έναρξη της έρευνας, ενώ άλλες υποστηρίζουν πως διερευνά εάν θα προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή, δεν διευκρινίστηκε το ακριGoogleβές επίκεντρο μιας πιθανής έρευνας. Ωστόσο, αναφέρθηκε ότι η ομάδα εργασίας έχει θέσει υπό εξέταση τις πρακτικές διαφήμισης και αναζήτησης της εταιρείας. Τόσο η Google όσο και το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλλε στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ για «καταχρηστικές πρακτικές στην ηλεκτρονική διαφήμιση».

Με πληροφορίες από CNBC

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr