NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αποδυναμώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη γερμανική οικονομία

Αποδυναμώνεται το ενδιαφέρον των επενδυτών για τη γερμανική οικονομία
05_06_2019 | 13:38
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Αποδυναμώνεται, χρόνο με τον χρόνο, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την γερμανική οικονομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. Παρά το ότι εταιρείες όπως η Amazon, που δημιουργεί ένα νέο κέντρο logistic για 2000 εργαζόμενους κοντά στο Μενχενγκλάντμπαχ, αλλά και τις Roche και CATL, έχουν τα δικά τους σχέδια για την πρώτη οικονομία της Ευρώπης, «τα καλά νέα τελειώνουν εδώ».

Σε σχέση με πέρυσι, τα επενδυτικά σχέδια έχουν μειωθεί κατά 13%, η πρώτη μείωση επενδυτικής δραστηριότητας από το εξωτερικό στη Γερμανία από το 2005, όπως καταγράφει η οικονομική εταιρεία EY, η οποία έχει ξεκινήσει από τότε να κάνει τις σχετικές μετρήσεις. Η εταιρεία δεν συμπεριλαμβάνει στις μετρήσεις της προθέσεις ή επενδυτικά σχέδια αλλά πρότζεκτ, που έχουν γίνει και από τα οποία δημιουργούνται θέσεις εργασίας και έχουν εισρεύσει χρήματα.

Η Γερμανία πέφτει στην τρίτη θέση πίσω από τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία. «Πρόκειται για προειδοποιητική βολή» υποστηρίζει ο Χούμπερτ Μπαρθ, επικεφαλής του γερμανικού τμήματος της οικονομικής εταιρείας EY. «Η Γερμανία δεν αποτελεί πλέον την κινητήρια αναπτυξιακή δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας». Και για του λόγου του αληθές παραπέμπει στο ποσοστό ανάπτυξης που μόλις αγγίζει το 1,4%, σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία κατατάσσεται στην 24η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr