NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ηλεκτρ. εμπόριο: Οι κανονισμοί της ΕΕ «βάζουν σε κίνδυνο» 57 δισ. ευρώ

Ηλεκτρ. εμπόριο: Οι κανονισμοί της ΕΕ «βάζουν σε κίνδυνο» 57 δισ. ευρώ
05_06_2019 | 15:34
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Οι έμποροι λιανικής και οι εταιρείες επεξεργασίας πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Worldpay και Stripe, προειδοποιούν ότι δισεκατομμύρια δολάρια ηλεκτρονικών αγορών κινδυνεύουν λόγω έλλειψης ετοιμότητας από πλευράς βιομηχανίας για τους νέους κανονισμούς ασφαλείας που θα εφαρμοστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πρόκειται για τους κανόνες που περιγράφονται ως «Strong Customer Authentication», που απαιτούν πρόσθετο επίπεδο επαλήθευσης για τις περισσότερες πληρωμές μέσω διαδικτύου άνω των 30 ευρώ. Το συγκεκριμένο πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι κανόνες σχεδιάστηκαν για να μειώσουν τις περιπτώσεις εξαπάτησης, αλλά απαιτούν σημαντικές αλλαγές στις διαδικασίες και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι λιανοπωλητές και οι τράπεζες, καθώς και τη συνεργασία δεκάδων εκατομμυρίων καταναλωτών που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σε άγνοια για τις επικείμενες αλλαγές.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, εάν οι πελάτες δεν εγκρίνουν μια συναλλαγή - για παράδειγμα, εισάγοντας έναν κωδικό που έλαβαν σε ένα μήνυμα κειμένου από την τράπεζά τους ή μέσω του αποτυπώματος τους - ενδέχεται να μην τους επιτραπεί η ολοκλήρωση της αγοράς.

«Για όσους δεν είναι προετοιμασμένοι, θα υπάρξει τεράστιος αρνητικός αντίκτυπος» δήλωσε ο Patrick Collison, διευθύνων σύμβουλος της Stripe που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, με τον ίδιο να συμπληρώνει πως ο βαθμός ετοιμότητας βρίσκεται σε πολύ κακό επίπεδο.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Stripe έδειξε ότι η ΕΕ θα μπορούσε να χάσει 57 δις ευρώ σε οικονομική δραστηριότητα κατά το πρώτο έτος από την έναρξη εφαρμογής της νέας οδηγίας.

Με πληροφορίες από FInancial Times

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr