NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Με την υποστήριξη της MeXOXO, η Aithra Spirits κέρδισε το Mindspace Challenge

Με την υποστήριξη της MeXOXO, η Aithra Spirits κέρδισε το Mindspace Challenge
07_06_2019 | 16:40 07_06_2019 | 16:43
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

Δύο μήνες πριν, το Mindspace κάλεσε την MeXOXO να συμμετέχει ως μέντορας στον τοπικό διαγωνισμό της Πάτρας. Η MeXOXO και η Ελπίδα Κόκκοτα, Founder & CEO, ανέλαβε την καθοδήγηση της Aithra Spirit (μια από τις συμμετέχουσες εταιρείες) η οποία καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση προκρίθηκε στον τελικό διαγωνισμό του Mindspace που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα.

Με την υποστήριξη της MeXOXO, η Aithra Spirits έφτασε στον τελικό του Mindspace και τελικά κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο την πρώτη θέση του διαγωνισμού λαμβάνοντας το χρηματικό έπαθλο των 8.000 ευρώ από το People's Trust, αλλά επίσης και ένα εκπαιδευτικό ταξίδι διάρκειας τριών εβδομάδων στην Αμερική με στόχο να γνωρίσει το οικοσύστημα από την Αμερικάνικη πρεσβεία, έχοντας την ευκαιρία να βιώσει μοναδικές εμπειρίες και την απευθείας συμμετοχή στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού ΜΙΤ Enterprise Forum Greece Startup competition 2020.

Επιπλέον, η Aithra Spirits, μετά από πρωτοβουλία του κου Ολιβιέ Ντοβέρζ, Mazinov και φυσικά με την υποστήριξη της MeXOXO, ανέλαβε κάποιες συνεργασίες με την Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα!. Συγκεκριμένα, θα συμμετέχει σε δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από την Πρεσβεία, «προσφέροντας τα φανταστικά λικέρ της σε περισσότερους από 4.000 εκλεκτούς καλεσμένους».

Η Aithra έχει βρεθεί στην Αλβανία για τον διαγωνισμό Ι3 - Interreg Balkan Mediterranean και την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Βουλγαρία για να ανοίξει τις τοπικές αγορές. Η συνέργεια αυτή επιτεύχθηκε από την MeXOXO και τον κο Σπύρο Συρμακέση, Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στα πλαίσια του έργου i3. Τέλος, συμμετείχε στο Patras IQ 2019 με την στήριξη του POS4Work και τον Νάσο Κοσκινά.

Στα πλαίσια όλων αυτών των συνεργασιών 7 οργανισμοί και περισσότερα από 14 άτομα έχουν δώσει την υποστήριξη τους στην Aithra Spirits.

Aithra1.jpg?mtime=20190607163500#asset:128212

«Η Κωνσταντινα και ο Λευτέρης, ιδρυτές της Aithra Spirits είναι δυο νέα παιδιά με όραμα, πάθος για αυτό που κάνουν και ατέλειωτη πίστη και αγάπη για δημιουργία. Είμαι πολύ περήφανη για την τόσο γρήγορη εξέλιξή τους και είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα. Περισσότερο απ’ όλα όμως, εμένα προσωπικά, με συγκινεί η συλλογική ευθύνη που αναλαμβάνουμε όλοι εμείς απέναντι στην προστασία του οικοσυστήματος με πρωταρχικό μας στόχο την ανάπτυξη του κοινωνικού καλού και την βοήθεια προς τους νέους της Ελλάδας που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους επιχειρηματικά βήματα. Ευχαριστώ την ομάδα του Mindspace, την Αμερικανική Πρεσβεία και όσους εργάστηκαν από την μεριά της, την ομάδα του People's Trust, την ομάδα του POS 4Work και τέλος, τα μέλης της ομάδας μου Steve & Penny, για την αγάπη τους και την συνεργασία τους και δεσμεύομαι να συντονίσω την συλλογικότητα μεταξύ μας για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε η Ελπίδα Κόκκοτα.

«Έχουν περάσει αρκετές ώρες από το πέρας του διαγωνισμού και ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι έχουμε καταφέρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Η χαρά μας είναι απίστευτη για την τελική έκβαση του διαγωνισμού και θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά από τα βάθη της καρδιάς μας την Αμερικάνικη Πρεσβεία και το The People’s Trust που μας εμπιστεύτηκαν. Καμία επιτυχία της Aithra δεν θα είχε επιτευχθεί, όμως, αν το Mindspace στον ημιτελικό της Πάτρας δεν μας είχε αντιστοιχίσει την Ελπίδα από την Mexoxo, η οποία κυριολεκτικά μας απογείωσε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, ακόμα, και το παιδί-θαύμα και αγαπητό φίλο της Aithra , Steve Poulidis για την καθοδήγηση που μας παρείχε. Δεν γίνεται να αφήσουμε έξω από την επιτυχία της Aithra τον Νάσο Κοσκινά από το POS4Work, ο οποίος μας εμπιστεύτηκε και μας στήριξε από την πρώτη στιγμή, βοηθώντας μας σημαντικά, εκπαιδεύοντας μας για τον χώρο των επιχειρήσεων. Το υπέροχο ταξίδι που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες για την Aithra δεν σταματά εδώ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε απόλαυση σε όσους δοκιμάζουν το ποτό μας, επιβεβαιώνοντας το moto μας: Unique experience for unique people» τόνισαν οι Κωνσταντίνα Καρανίκα και Λευτέρης Γεωργουλας από την Aithra Spirits.

Τι είναι η Aithra

Η Aithra ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών ηδύποτων χωρίς ζάχαρη. Τα προϊόντα της είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν απόλαυση χωρίς περιορισμούς στους ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και όσους ανθρώπους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και προσέχουν την διατροφή τους απόλαυση χωρίς ενοχές! Οι εξαιρετικές βιολογικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των ηδύποτων.

Τι κάνει η MeXOXO:

Η MeXOXO είναι ένας οργανισμός που στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα σε 9 χώρες. Ξεκίνησε το 2013 από την Τιχουάνα του Μεξικού και στα 6 αυτά χρόνια έχει στηρίξει πάνω από 3.215 γυναίκες, εκ των οποίων οι 1.000 είναι στην Ελλάδα. Στόχος είναι η ενδυνάμωση 5.000 γυναικών έως το 2020, για τον οποίο η Ελπίδα έχει δεσμευτεί επίσημα στο Ίδρυμα Κλίντον."

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr