NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Η Ελλάδα διαθέτει το πιο «περίπλοκο» επιχειρηματικό περιβάλλον στον κόσμο

Η Ελλάδα διαθέτει το πιο «περίπλοκο» επιχειρηματικό περιβάλλον στον κόσμο
10_06_2019 | 11:16 10_06_2019 | 11:17
epixeiro icon Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες

Στην πρώτη θέση των χωρών με το πιο «περίπλοκο» επιχειρηματικό περιβάλλον παγκοσμίως κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Global Business Complexity Index 2019. Η συγκεκριμένη έρευνα κατατάσσει τις χώρες βάσει του πόσο περίπλοκο και απρόβλεπτο επιχειρηματικό περιβάλλον διαθέτουν, αλλά και τις δυσκολίας που υπάρχει να το κατανοήσει κάποιος και να λειτουργήσει μέσα σε αυτό.

Όσον αφορά στην χώρα μας, αναφέρεται πως αυτή καταλαμβάνει την πρωτιά λόγω του της ταχείας μεταβολής της νομοθεσίας, σε συνδυασμό με τους σύνθετους εργατικούς νόμους. «Η ισχύουσα νομοθεσία της Ελλάδας μπορεί να είναι πολύπλοκη και εισάγονται συνεχώς νέα μέτρα. Πολλοί νόμοι συγκρούονται και μπορεί να είναι δύσκολο για τις επιχειρήσεις να γνωρίζουν με ποιον θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Για παράδειγμα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι επιστροφές ΦΠΑ υπόκεινται σε διαφορετική μεταχείριση ανάλογα με τη φορολογική υπηρεσία που τις εξετάζει. Σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα που δηλώνουν τα ίδια μερίσματα φορολογούνται σε ποσοστά που διαφοροποιούνται κατά περισσότερο από 10%. Η ελληνική κυβέρνηση δεν παρέχει πάντα επαρκή καθοδήγηση, κάνοντας δύσκολο την "πλοήγηση" ξένων εταιρειών. Ορισμένα ελληνικά νησιά λειτουργούν ως ανεξάρτητες επαρχίες για τη συμμόρφωση και τα φορολογικά».

Όπως σημειώνει η σχετική αναφορά «η Ελλάδα είναι κράτος πρόνοιας. Αν και το σύστημα παροχών έχει απλουστευθεί τα τελευταία δύο χρόνια, η νομοθεσία περί μισθοδοσίας αλλάζει συνεχώς και συχνά εφαρμόζεται αναδρομικά. Πολλές επιχειρήσεις απαιτούν υποστήριξη για να τους βοηθήσει να διαχειριστούν τις υποχρεώσεις τους. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν περιορισμούς στις προσλήψεις. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να απασχολούν εργαζομένους εκτός ΕΕ γιατί οι κυβερνητικές υπηρεσίες διστάζουν να παράσχουν άδειες εργασίας».

Πέρα από την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση, την δεκάδα συμπληρώνουν οι Ινδονησία, Βραζιλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βολιβία, Σλοβακία, Γερμανία, Τουρκία, Κίνα και Περού.

complexitiy_report.png?mtime=20190610111139#asset:128331


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr