NEWSFLASH...
Top Stories από το Διαδίκτυο
ανάγνωση

Επαγγέλματα υψηλών αποδοχών για όσους επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα

Επαγγέλματα υψηλών αποδοχών για όσους επιθυμούν να αλλάξουν καριέρα
05_02_2016 | 12:44 15_11_2016 | 11:24

Οι εποχές που οι άνθρωποι είχαν την ίδια δουλειά σε ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο, έχουν παρέλθει προ πολλού.

Αντίθετα με τους γονείς σας, που μπορεί να εργάστηκαν ή να εργάζονται στην ίδια εταιρεία για δεκαετίες, το πιθανότερο είναι πως εσείς δεν θα κολλήσετε στην ίδια δουλειά – ή στην ίδια καριέρα / βιομηχανία – για πολύ μεγάλο διάστημα. Και τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να το κάνετε.

Η αλλαγή καριέρας είναι πλέον τόσο συνηθισμένη όσο και το job hopping και ανάλογα με τον τομέα στον οποίο θέλετε να μεταπηδήσετε, μπορεί να καταφέρετε τελικά να κάνετε το άλμα χωρίς αίμα, δάκρυα κι ιδρώτα. Ενώ μερικά επαγγέλματα απαιτούν συγκεκριμένο δίπλωμα ή πτυχίο και προσόντα, υπάρχουν πολλοί άλλοι ρόλοι στους οποίους μπορούν να μεταβούν άνθρωποι των οποίων το background διαθέτει ποικιλία. Δείτε παρακάτω τέσσερις επιλογές επαγγελμάτων υψηλών αποδοχών:

1. Data Scientist

Το επάγγελμα αυτό εκτός από επικερδές (μέσος όρος αποδοχών 118 χιλ. δολάρια σύμφωνα με το Glassdoor) είναι και αρκετά ευρύ. Επειδή η Επιστήμη των Δεδομένων (ένας σχετικά νέος όρος) μπορεί να χωριστεί σε διαφορετικούς ρόλους – Μηχανική των Δεδομένων, Έρευνα Δεδομένων, Οπτικοποίηση Δεδομένων κ.α. – υπάρχει η πιθανότητα το background σας να ταιριάζει κατά κάποιο τρόπο με το εν λόγω πεδίο. Είτε είστε μηχανικός είτε πρώην graphic designer ή κάποιος του επιχειρηματικού πεδίου, που ενδιαφέρεται για Analytics, αν ξέρετε για τι είδους θέση ψάχνετε, είστε πιθανότατα ήδη μέσα.

2. Social Media Manager

Αγαπάτε να χρησιμοποιεί Μέσα όπως το Instagram, το Twitter, το Snapchat, το Facebook και το Pinterest για να πείτε συναρπαστικές ιστορίες; Είστε αφοσιωμένοι στο να χτίσετε το προσωπικό σας brand, να προσελκύσετε πολλούς ακόλουθους και να δημιουργήσετε μια πολύ δυνατή κοινότητα; Σας αρέσει να γράφετε τίτλους – συνώνυμα των κλικ; Θέλετε να πληρωθείτε γι' αυτά; Τότε, αυτή είναι η νέα δουλειά για εσάς που σχεδόν δεν ξέρατε ότι την αναζητούσατε. Αν και δεν πληρώνονται όλοι οι Social Media Manager με τεράστια ποσά, οι μισθοί στις μεγάλες αγορές μπορεί να είναι εξαψήφιοι. Όσο η ανάγκη για ηγέτες επιρροής σ ε αυτήν την αρένα θα μεγαλώνει , τόσο θα μεγαλώνει και ο μέσος όρος αποδοχών. Σε ορισμένους βιομηχανικούς κύκλους δεν σημαίνεις τίποτα χωρίς στρατηγική για τα Social Media και μικρές και μεγάλες εταιρείες το έχουν ήδη αντιληφθεί.

3. Μηχανικός Λογισμικού

Σύμφωνα με στατιστικές, οι μηχανικοί λογισμικού ανήκουν στα επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτή τη χρονιά. Αυτό ίσως να το γνωρίζατε ήδη. Αυτό, ωστόσο που δεν γνωρίζετε είναι το πόσο σύνηθες είναι πλέον για ανθρώπους χωρίς το παραδοσιακό background στον τομέα να εργάζονται επιτυχώς σε αυτόν. Έρευνα που διεξήχθη το 2015 από developers έδειξε ότι το 48% όσων ρωτήθηκαν δεν είχαν λάβει πτυχίο σχετικό με την επιστήμη της πληροφορικής. Για να πετύχετε μια μετάβαση σε αυτόν τον τομέα θα χρειαστεί να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας με άλλες καινούριες μέσα από online μαθήματα, courses, εκπαιδευτικά προγράμματα.

4. Αναλυτής Έρευνας Αγοράς

Σε αυτόν τον απόλυτα καταναλωτικό κόσμο όπου ζούμε, υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να γίνουν αντιληπτά τα κίνητρα του καταναλωτικού κοινού. Αν έχετε εμπειρία στην ανάλυση δεδομένων, στη σύνταξη report, στη συλλογή δεδομένων, έχετε ήδη μερικές από τις δεξιότητες που χρειάζονται για ένα επάγγελμα που αποφέρει ως και 85 χιλ. δολάρια. Όμως, το επάγγελμα αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με δεδομένα. Μήπως εργαζόσαστε στις Πωλήσεις ή στις Δημόσιες Σχέσεις – Εξυπηρέτηση Πελατών; Τότε έχετε σίγουρα ορισμένες από τις δεξιότητες που απαιτούνται.

Πήγή: Semifind

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr