NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Kickstarter: «Σταματήστε να χαρακτηρίζετε τα project σας "τα καλύτερα στον κόσμο"»

Kickstarter: «Σταματήστε να χαρακτηρίζετε τα project σας "τα καλύτερα στον κόσμο"»
14_06_2019 | 11:22 14_06_2019 | 11:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Η γνωστή πλατφόρμα crowdfunding Kickstarter προχώρησε σε ανανέωση των οδηγιών που δίνει προς τους δημιουργούς, ζητώντας τους, μεταξύ άλλων, να μην χαρακτηρίζουν τα projects που θέτουν προς «χρηματοδότηση από το πλήθος» ως «τα καλύτερα στον κόσμο».

Σύμφωνα με την πλατφόρμα, οι δημιουργοί θα πρέπει να αποφεύγουν την χρήση υπερβολών ή αμφίβολων αξιώσεων που δεν μπορούν να αποδειχθούν, όπως, για παράδειγμα, την χρήση υπερθετικού βαθμού για την περιγραφή του σχεδίου, όπως «το καλύτερο / μικρότερο / ταχύτερο / πρώτο / κλπ» ή «το απόλυτο / απαράμιλλο / επαναστατικό / κλπ».

Η υπηρεσία θα εντοπίζει τίτλους αυτού του τύπου και θα προτείνει την αλλαγή τους, υποστηρίζοντας, επί του παρόντος, μόνο την αγγλική γλώσσα. Οι περισσότερες αλλαγές στην πολιτική είναι κατευθυντήριες γραμμές και όχι κανόνες, πράγμα που σημαίνει ότι οι δημιουργοί δεν είναι αναγκασμένοι να τις ακολουθούν. Εντούτοις, η υπηρεσία τονίζει ότι αυτό είναι ένα «πρώτο βήμα» για να δώσει στους δημιουργούς μια ιδέα για το τι περιμένει η πλατφόρμα από αυτούς.

Το Kickstarter συνιστά επίσης την χρήση γλώσσας που μιλάει για «ελπίδες και όνειρα», αντί για οριστικές δηλώσεις όπως «θα», που θα μπορούσαν να δείχνουν τελικό προϊόν. Η υπηρεσία δεν θέλει οι δημιουργοί να υποθέσουν ότι θα είναι σε θέση να πουλήσουν το προϊόν τους μετά το Kickstarter, οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνεται αναφορά σε τιμή λιανικής. Την ίδια στιγμή, ζητά οι δημιουργοί να είναι ρεαλιστές σχετικά με το ποσό των χρημάτων που θα χρειαστεί να συγκεντρώσουν για να πραγματοποιήσουν το σχέδιο τους.

Σημειώνεται πως η υπηρεσία διαθέτει και κανόνες οι οποίες θα πρέπει να τηρούνται, σε αντίθεση περίπτωση λαμβάνονται τα σχετικά μέτρα. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί δεν μπορούν να χρησιμοποιούν φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και πρέπει να παρουσιάζουν το προϊόν τους με «το ελάχιστο δυνατό βαθμό επεξεργασίας»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr