NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Facebook μπαίνει και επισήμως στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων: Έρχεται το Libra

Η Facebook μπαίνει και επισήμως στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων: Έρχεται το Libra
18_06_2019 | 12:45 18_06_2019 | 12:53
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Μετά από πολλές διαρροές, η Facebook παρουσίασε και επίσημα το δικό της κρυπτονόμισμα, υπό την ονομασία Libra. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό θα είναι διαθέσιμο μέσα στο πρώτο μισό του 2020, μαζί με το blockchain δίκτυο που θα το υποστηρίζει. Το Libra δεν θα είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά στόχος θα είναι η χρήση του για πληρωμή online και offline υπηρεσιών. Επί της ουσίας, όπως αναφέρουν οι πηγές, η Facebook θέλει το Libra να αποτελέσει το επόμενο Paypal.

Στην αρχή, η εταιρεία στοχεύει στην χρήση του για μεταφορά χρημάτων μεταξύ ατόμων στις αναπτυσσόμενες χώρες που δεν έχουν πρόσβαση σε παραδοσιακές τράπεζες. Επόμενος στόχος θα είναι η δημιουργία του πρώτου mainstream κρυπτονομίσματος, μια αποκεντρωμένη παγκόσμια μορφή πληρωμών που θα είναι τόσο σταθερή όσο το δολάριο, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αγοράσει κάποιος οτιδήποτε και να υποστηρίξει ένα ολόκληρο φάσμα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

Η εταιρεία δημιούργησε τη μη κερδοσκοπική ένωση Libra Association με 27 άλλους συνεργάτες για να επιβλέπει το Libra και την ανάπτυξή του. Περιλαμβάνονται εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εταιρίες κρυπτογράφησης και μεγάλοι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, τηλεπικοινωνιών και τεχνολογικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft και Vodafone. Οι οργανισμοί αυτοί θα συμβάλουν επίσης σε αυτό που είναι γνωστό ως Reserve Libra, τη δεξαμενή ενεργητικού που θα εξασφαλίζει ότι κάθε μονάδα του νομίσματος Libra υποστηρίζεται από κάτι εγγενούς αξίας παρά από απλή σπανιότητα, όπως το Bitcoin.

Σύμφωνα με τον Dante Disparte, επικεφαλής της πολιτικής και των επικοινωνιών για τον Libra Association, «ο στόχος είναι να βελτιωθεί η οικονομική συμπερίληψη», προσφέροντας για την μεταφορά αξίας και τις πληρωμές τον ίδιο αντίκτυπο που είχε το διαδίκτυο στην μεταφορά επικοινωνιών και γνώσης. Φυσικά, το Facebook έχει ένα επιχειρηματικό κίνητρο για να χτίσει πάνω στο Libra, ξεκινώντας τη δική του θυγατρική, υπό την ονομασία Calibra. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την έναρξη, τη διατήρηση και την οικοδόμηση ενός ψηφιακού πορτοφολιού της Facebook, το οποίο θα φέρει το ίδιο όνομα. Το Calibra θα «ζει» μέσα στον Messenger και στο WhatsApp, αλλά θα έχει και αυτόνομη εφαρμογή iOS και Android. Με την πάροδο του χρόνου, το Facebook θα στοχεύσει στη δημιουργία νέων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, χρησιμοποιώντας το Calibra.

libracurrency.png?mtime=20190618125228#asset:129489

libraecosystem.png?mtime=20190618125214#asset:129487

libraassociation.png?mtime=20190618125221#asset:129488


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr