NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Στήριξη Επιχειρήσεων
ανάγνωση

CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator: Έτσι θα επιταχύνετε τη startup σας

CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator: Έτσι θα επιταχύνετε τη startup σας
Sponsored by:
CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator: Έτσι θα επιταχύνετε τη startup σας

Το πλοίο της καινοτομίας στον τουρισμό σαλπάρει. Επιβιβάσου και εσύ σήμερα κιόλας! Πώς;

Εντάξου με τη startup σου στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης του CapsuleT, του πρώτου ελληνικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνολογικές εφαρμογές και λύσεις στον τουρισμό.

Έχοντας στραμμένο το βλέμμα στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας και τους νέους που καινοτομούν, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) προχώρησε στη δημιουργία του CapsuleT, προκειμένου να φέρει κοντά τις startups που δραστηριοποιούνται στην τουριστική αγορά με τους ηγέτες και επενδυτές του χώρου, με στόχο να δημιουργηθεί υπεραξία και για τις δύο πλευρές και, κατ’ επέκταση και για τη χώρα.

Η «κάψουλα» του τουρισμού εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου και είναι έτοιμη να «τρέξει» τον πρώτο κύκλο του Προγράμματος Επιτάχυνσης το προσεχές Φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Νοέμβριος), που θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα. Εσύ ακόμα να δηλώσεις συμμετοχή; Μην το αναβάλλεις άλλο. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει έως και τις 15 Ιουλίου 2019. Γίνε μέρος της κοινότητας του CapsuleT και έλα να επιταχύνουν την εταιρεία σου εξειδικευμένοι μέντορες που θα σε κατευθύνουν κατάλληλα.

Μάθε περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσεις και κάνε την αίτησή σου εδώ προκειμένου να ενταχθείς στο πρόγραμμα.

011_CapsuleT.jpg?mtime=20190620171359#asset:129975

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα

- Οι αιτούντες πρέπει να είναι άνω των 18 ετών, να έχουν ελληνική ιθαγένεια ή μόνιμη κατοικία στην Ελλάδα (αυτό αφορά τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας).

- Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ομάδες ή εταιρίες, κι όχι μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα.

- Οι επιλέξιμοι υποψήφιοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) με τεχνολογικές εφαρμογές στο χώρο του τουρισμού και να διαθέτουν:

  • μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική πρόταση (business plan and proposition),
  • να έχουν τουλάχιστον ένα λειτουργικό πρωτότυπο (prototype ή MVP) για να παρουσιάσουν πριν την ένταξή τους στο πρόγραμμα και
  • μία ομάδα με τουλάχιστον 2 ιδρυτικά μέλη για να υποστηρίξουν την επιχείρηση.

Οι ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υλοποιούν εφαρμογές και λειτουργικά πρότυπα (prototypes), προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία να είναι σχετικά με τους στόχους και την θεματική ενότητα του Προγράμματος, ήτοι εφαρμογές και λύσεις για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης, τουριστικών μεταφορών, μηχανές αναζήτησης, κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων, τουριστικών δραστηριοτήτων, ξεναγήσεων και εκδηλώσεων, εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, εξειδικευμένων λύσεων επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών. Ενδεικτικά οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα είναι: Internet & web platforms, Mobile apps, Chatbots, Software, Hardware, Energy solutions, Mobility & Transportation solutions, Blockchain solutions, AI solutions, Big Data, Internet of Things.

Σημειώνεται πως η διάρκεια του Προγράμματος Επιτάχυνσης είναι 3 μήνες, με τη δυνατότητα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να μπορούν να παραμείνουν ως ένοικοι για επιπλέον 3 μήνες και να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του επιταχυντή δωρεάν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και οι συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), επισκέψεις σε χώρους του κλάδου, αλλά και δραστηριότητες δικτύωσης. Επιπλέον, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες -μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό- αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο-κλειδί του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν οι ελληνικές ομάδες με τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους). Επιπλέον, με τη λήξη του προγράμματος οι εταιρείες θα λάβουν και χρηματικά έπαθλα για την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

142_CapsuleT.jpg?mtime=20190620171416#asset:129976


Χρονοδιάγραμμα του προγράμματος

Περίοδος Αιτήσεων: 5 Ιουνίου με 15 Ιουλίου

Διαβάστε τα κριτήρια επιλoγής, προετοιμάστε και υποβάλετε την αίτησή σας, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα, πριν τη λήξη της προθεσμίας

Περίοδος Αξιολόγησης: 15 Ιουλίου με 1 Σεπτεμβρίου

Η αίτησή σας θα αξιολογηθεί από την κριτική επιτροπή μας και αν κριθείτε κατάλληλοι, θα προσκληθείτε σε σχετική συνέντευξη

Περίοδος Προγράμματος Επιτάχυνσης

Ένταξη στο τρίμηνο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης στις 5 Σεπτεμβρίου, το οποίο θα περιλαμβάνει σεμινάρια, συμβουλευτική καθοδήγηση, πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Επιταχυντή, ευκαιρίες δικτύωσης και συμμετοχή σε εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.ά.

Ολοκλήρωση και Επιβράβευση

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι εταιρείες διαγωνίζονται για τα τελικά χρηματικά έπαθλα ως μια επιπρόσθετη οικονομική υποστήριξη και γίνονται επίσημο μέλος της κοινότητας του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του επιταχυντή και να αναζητήσετε τα social media του, ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι σχετικά με οτιδήποτε νεότερο.

Sponsored by:
CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator: Έτσι θα επιταχύνετε τη startup σας
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr