NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Πότε θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Μετρό σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη - Νέα έργα 4 δισ. ευρώ

Πότε θα λειτουργήσουν οι σταθμοί Μετρό σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη - Νέα έργα 4 δισ. ευρώ
Φωτογραφία: C messier

Σε έργα 4 δισεκατομμυρίων ευρώ αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών, γνωστοποιώντας το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας των νέων σταθμών Μετρό σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ορίζοντας λειτουργίας των πρώτων τριών σταθμών της επέκτασης της Γραμμής 3 προς Πειραιά τοποθετείται στο τέλος του 2019 και η ολοκλήρωσή της το καλοκαίρι του 2021. Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η λειτουργία της βασικής γραμμής αναμένεται στο τέλος του 2020, της επέκτασης προς Καλαμαριά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και του σταθμού «ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» το 2024.

Για την επόμενη δεκαετία, προτεραιότητα για την Αττικό Μετρό έχει η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης στις δυτικές συνοικίες, με οκτώ σταθμούς. Επίσης, είναι υπό δημοπράτηση οι τοπογραφικές εργασίες και οι γεωτεχνικές έρευνες για τη δεύτερη επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αυτή αφορά επέκταση μήκους 5,5 χλμ. με έναν υπόγειο και τρεις υπέργειους σταθμούς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ.

Στην Αθήνα, η υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του μετρό από το Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, με ταυτόχρονη κατασκευή νέου υπόγειου σταθμού στην περιοχή του ΚΕΡΑΝΗ (σταθμός Καμίνια), προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ, είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, στα έργα προς ένταξη στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Επιπλέον, εντός του 2019 και του 2020 προετοιμάζονται να βγουν οι διαγωνισμοί για τις τεχνικές και γεωτεχνικές μελέτες των επεκτάσεων της υπό δημοπράτηση Γραμμής 4 προς Πετρούπολη και Εθνική Οδό, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 δισ. ευρώ, όπως και για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον – Καματερό – Στ. Προαστιακού Α. Λιόσια, προϋπολογισμού 550 εκατ. ευρώ.

Με πληροφορίες από skai.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr