NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Extrema: Η εφαρμογή που ενημερώνει για τα δροσερά «καταφύγια» της Αθήνας

Extrema: Η εφαρμογή που ενημερώνει για τα δροσερά «καταφύγια» της Αθήνας

Ο δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών εφαρμόζουν για δεύτερη χρονιά την πρωτοποριακή εφαρμογή EXTREMA με στόχο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η εφαρμογή λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου και αποτελεί συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το πρόγραμμα «Ανθεκτική Αθήνα» του δήμου Αθηναίων. Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για τον εξατομικευμένο κίνδυνο με βάση την τοποθεσία σας στην πόλη, τρόπους προστασίας και οδηγίες σε χάρτη για διαθέσιμα δροσερά σημεία.

Την εφαρμογή της Αθήνας έχουν πλέον υιοθετήσει και άλλες πόλεις, όπως το Παρίσι, το Ρόττερνταμ, το Μιλάνο και η Μαγιόρκα. Από φέτος όλες οι εφαρμογές γίνονται μια και μετονομάζονται σε EXTREMA Europe. Σημειώνεται ότι οι ακραίες θερμοκρασίες αποτελούν σημαντική αιτία προβλημάτων υγείας, καθώς και υψηλού στατιστικού κινδύνου θνησιμότητας. Η έγκαιρη πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια συμβάντων ακραίων θερμοκρασιών μπορεί να αποτρέψει τις συνέπειες. Η εφαρμογή EXTREMA Europe χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικά μοντέλα, προκειμένου να εντοπιστούν σε πραγματικό χρόνο οι περιοχές που υποφέρουν περισσότερο. Ο δήμος Αθηναίων προτείνει ένα δίκτυο δροσερών σημείων στα οποία μπορούν να ζητήσουν ανακούφιση κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών θερμοκρασιών.

H εφαρμογή EXTREMA Europe είναι πλέον πολύγλωσση. Κατεβάζοντας την εφαρμογή μπορείς να δεις την θερμοκρασία και να λάβεις πληροφορίες για το ενδεχόμενο ρίσκο σε οποιαδήποτε μέρος της Ευρώπης, ενώ στις πόλεις EXTREMA παρέχονται πληροφορίες και για τα δροσερά σημεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr