NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Facebook θα δώσει στοιχεία υπόπτων για ρητορική μίσους στις Αρχές

Η Facebook θα δώσει στοιχεία υπόπτων για ρητορική μίσους στις Αρχές

Σε μια εξέλιξη που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στα χρονικά, η Facebook συμφώνησε να παραδώσει στα δικαστήρια τα στοιχεία ταυτοποίησης Γάλλων χρηστών που είναι ύποπτοι για ρητορική μίσους στην πλατφόρμα του, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός ψηφιακής πολιτικής, Cédric O.

Η απόφαση του μεγαλύτερου social network στον κόσμο έρχεται μετά από διαδοχικές συναντήσεις μεταξύ του Zuckerberg και του Προέδρου Macron, ο οποίος θέλει να αναλάβει ηγετικό ρόλο παγκοσμίως στην αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και της διάδοσης ψευδών πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Μέχρι στιγμής, το Facebook συνεργάστηκε με τη γαλλική δικαιοσύνη σε θέματα που σχετίζονταν με τρομοκρατικές επιθέσεις και βίαιες πράξεις, κοινοποιώντας τις διευθύνσεις IP και άλλα στοιχεία ταυτοποίησης των υπόπτων σε Γάλλους δικαστές. Μετά από συνάντηση μεταξύ του Nick Clegg, του επικεφαλής παγκόσμιων υποθέσεων της Facebook και του Ο, την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία επέκτεινε τη συνεργασία της και σε υποθέσεις που αφορούν σε ρητορική μίσους.

«Αυτά είναι τεράστια νέα, σημαίνει ότι η δικαστική διαδικασία θα είναι σε θέση να τρέξει κανονικά» δήλωσε ο Γάλλος Υπουργός. «Είναι πολύ σημαντικό, το κάνουν μόνο για τη Γαλλία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από Reuters

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr