NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Wi-Fi εναντίον 5G: Νίκη των Qualcomm και BMW στα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

Wi-Fi εναντίον 5G: Νίκη των Qualcomm και BMW στα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα

Σημαντική νίκη θεωρείται για τις Qualcomm, BMW και Deutsche Telekom η κατάργηση των κανόνων που επιβάλλουν την τεχνολογία Wi-Fi ως βάση για το πώς τα μελλοντικά συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Η απόφαση χαρακτηρίζεται ως νίκη και για την τεχνολογία 5G, καθώς οι χώρες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων ασύρματων δικτύων αυτού του τύπου.

Η νομοθεσία, που προτάθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχε ως στόχο να καθορίσει πώς τα μελλοντικά συνδεδεμένα και αυτοοδηγούμενα οχήματα στην Ευρώπη θα ανταλλάσσουν πληροφορίες, προκειμένου να επικοινωνούν για επικίνδυνες καταστάσεις.

«Τα κράτη μέλη έστειλαν σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα στην επιτροπή ότι θα πρέπει να επικρατήσει η τεχνολογική ουδετερότητα» δήλωσε ο Maxime Flament, επικεφαλής του 5G Automotive Association, που περιλαμβάνει τις Qualcomm και Daimler. «Μόνο ισότιμοι όροι μεταξύ των υφιστάμενων τεχνολογιών θα επιτρέψουν ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη κινητικότητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους».

Σε δήλωσή της, η Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Violeta Bulc, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα συνεργατικό ευφυές σύστημα μεταφορών σε επίπεδο ΕΕ. «Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία και πολύτιμο χρόνο για να κάνουμε τους δρόμους μας ασφαλέστερους», δήλωσε η Bulc. «Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και να βρούμε έναν κατάλληλο δρόμο προς τα εμπρός».

Η Volkswagen AG, η General Motors Co. και η Volvo Group υποστήριξαν το σχέδιο που ευνοούσε τα συστήματα WiFi, υποστηρίζοντας ότι ο κλάδος χρειάζεται σαφήνεια σχετικά με τα συστήματα που θα χρησιμοποιήσει το συντομότερο δυνατόν και ότι αυτή τη στιγμή το WIFi είναι η μόνη αποδεδειγμένη τεχνολογία.

Με πληροφορίες από Bloomberg

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr