NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Volkswagen: Τίτλοι τέλους μετά από επτά δεκαετίες για το θρυλικό «κατσαριδάκι»

Volkswagen: Τίτλοι τέλους μετά από επτά δεκαετίες για το θρυλικό «κατσαριδάκι»
11_07_2019 | 11:59 11_07_2019 | 12:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Τέλος εποχής για το θρυλικό «κατσαριδάκι», τον «σκαραβαίο», μετά από επτά δεκαετίες, με την Volkswagen να ανακοινώνει πως σταματάει την παραγωγή του Beetle.

Το τελευταίο Beetle «βγήκε» από τη γραμμή συναρμολόγησης στην Puebla του Μεξικού, περιτριγυρισμένο από μια πληθώρα υπερήφανων εργαζομένων, συνοδευόμενο από μια μπάντα Mariachi. Το εργοστάσιο θα στραφεί στην κατασκευή ενός νέου SUV για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Παρά τον ενθουσιασμό των ανθρώπων που το «έχτισαν» και όσων το οδήγησαν, το τέλος του Beetle ήταν αναμενόμενο. Έχοντας ξεκινήσει ως προπαγανδιστικό εργαλείο της ναζιστικής Γερμανίας και έχοντας εξελιχθεί σε σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής, το σημερινό Beetle τρίτης γενιάς δεν κατάφερε ποτέ να προσελκύσει τον ίδιο όγκο πωλήσεων με τους προκατόχους του.

Η Volkswagen είχε κάνει γνωστό τον σχεδιασμό στα τέλη του 2018, εγκαινιάζοντας μια ειδική έκδοση του Beetle. Το τελευταίο Beetle θα φιλοξενηθεί στο μουσείο της εταιρείας στην Puebla. Σε μια δοκιμή των online πωλήσεων, τα τελευταία 65 αυτοκίνητα που θα πωληθούν θα προσφερθούν στο Μεξικό μέσω της Amazon.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr