NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Γαλλία: Η Γερουσία ενέκρινε τον φόρο στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Γαλλία: Η Γερουσία ενέκρινε τον φόρο στους τεχνολογικούς κολοσσούς

Η Γαλλία ενέκρινε σήμερα τον φόρο ψηφιακών υπηρεσιών, παρά τις απειλές για αντίποινα από τις ΗΠΑ. Ο φόρος 3% θα επιβληθεί στις πωλήσεις που παράγονται στη Γαλλία από πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Google και Facebook.

Η γαλλική κυβέρνηση αναφέρει ότι τέτοιες επιχειρήσεις με έδρα εκτός της χώρας πληρώνουν ελάχιστο ή και καθόλου φόρο. Ο νέος φόρος εγκρίθηκε από τη γαλλική γερουσία, μια εβδομάδα μετά την ψήφισή του από τη Βουλή.

Αυτός θα αφορά οποιαδήποτε εταιρεία του χώρου με έσοδα άνω των 750 εκατομμυρίων ευρώ - εκ των οποίων τουλάχιστον 25 εκατομμύρια ευρώ στη Γαλλία. Θα εφαρμοστεί αναδρομικά από τις αρχές του 2019 και αναμένεται να «οδηγήσει» στα γαλλικά κρατικά ταμεία περίπου 400 εκατ. ευρώ μέσα στην φετινή χρονιά.

Την ίδια στιγμή, ο Donald Trump, ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας γύρω από τον φόρο, μια διαδικασία που θα μπορούσε να οδηγήσει τις ΗΠΑ στην επιβολή νέων δασμών ή άλλων εμπορικών περιορισμών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πολύ για το γεγονός ότι ο φόρος ψηφιακών υπηρεσιών, ο οποίος αναμένεται να περάσει αύριο στη γαλλική Γερουσία, απευθύνεται άδικα σε αμερικανικές εταιρείες» ανέφερε ο Αμερικανός εκπρόσωπος για θέματα εμπορίου, Robert Lighthizer, σε σχετική δήλωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr