NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Γιατί η KLM ζητά από τους επιβάτες να ταξιδεύουν λιγότερο με αεροπλάνο

Γιατί η KLM ζητά από τους επιβάτες να ταξιδεύουν λιγότερο με αεροπλάνο
Φωτογραφία: Jyi1693

Η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ξεκίνησε μια εκστρατεία με την οποία ζητάει από τους ανθρώπους να πετούν λιγότερο. Το βίντεο και η ανοικτή επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου, Pieter Elbers, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει πάντα να συναντιέστε πρόσωπο με πρόσωπο;» και «μπορείτε να πάρετε το τρένο;».

Η εκστρατεία στοχεύει στο να ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες και την αεροπορική βιομηχανία να εξετάσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πτήσεων. Περιγράφει την «κοινή ευθύνη» των ταξιδιωτών και των αεροπορικών εταιρειών να «πετούν υπεύθυνα» και τονίζει ότι η βιομηχανία πρέπει να «δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον για την αεροπορία».

Ο κλάδος των αερομεταφορών αντιπροσωπεύει περίπου το 2 - 3% των εκπομπών CO2 στον κόσμο - αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί με την αύξηση του πληθυσμού, του εμπορίου και του πλούτου. Η εκστρατεία της KLM, η οποία σηματοδοτεί την 100η επέτειο της αεροπορικής, καλεί τους επιβάτες να εξετάσουν το ταξίδι με τρένο για μικρότερες αποστάσεις και να αντικαταστήσουν τις επαφές πρόσωπο με πρόσωπο με τις βιντεοκλήσεις.

Προτείνει επίσης τις μικρού μεγέθους αποσκευές για τη μείωση του βάρους, έτσι ώστε τα αεροπλάνα να χρησιμοποιούν λιγότερα καύσιμα. Το πρόγραμμα αντιστάθμισης εκπομπών άνθρακα (CO2zero) της αεροπορικής χρησιμοποιεί τις συνεισφορές των επιβατών για έργα αναδάσωσης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τροπικού δάσους στον Παναμά.

Με πληροφορίες από Guardian

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr