NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Κομισιόν: Πρόστιμο 242 εκατ. ευρώ στην Qualcomm για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Κομισιόν: Πρόστιμο 242 εκατ. ευρώ στην Qualcomm για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο στην Qualcomm ύψους 242 εκατομμυρίων ευρώψ για την κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά των 3G chipsets. Η Qualcomm, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, πουλούσε κάτω του κόστος, με σκοπό να εξαναγκάσει τον ανταγωνιστή της Icera να βγει από την αγορά, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους κανόνες αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Τα baseband chipsets είναι βασικά συστατικά στοιχεία, ώστε οι κινητές συσκευές να μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο. Η Qualcomm πώλησε τα προϊόντα αυτά σε τιμές κάτω του κόστους για βασικούς πελάτες με σκοπό την εξάλειψη ενός ανταγωνιστή. Εμπόδισε τον ανταγωνισμό και την καινοτομία στην αγορά αυτή και περιόρισε την επιλογή που προσφέρεται στους καταναλωτές, σε έναν τομέα με τεράστια ζήτηση και δυναμικό για καινοτόμες τεχνολογίες. Επειδή αυτό είναι παράνομο βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, επιβλήθηκε σήμερα πρόστιμο στην Qualcomm 242 εκατ. ευρώ».

Τα συγκεκριμένα chipset επιτρέπουν στα smartphone και τα tablet να συνδεθούν σε κυψελοειδή δίκτυα και χρησιμοποιούνται τόσο για φωνητική επικοινωνία όσο και για μετάδοση δεδομένων. Η υπόθεση αφορά στα chipsets που συμμορφώνονται με το καθολικό σύστημα κινητών τηλεπικοινωνιών ("UMTS"), το πρότυπο τρίτης γενιάς ("3G").

Η Επιτροπή διέταξε επίσης την Qualcomm να μην συμμετάσχει σε τέτοιες πρακτικές ή πρακτικές με ισοδύναμο αντικείμενο ή αποτέλεσμα στο μέλλον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr