NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Vodafone: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν στην εξαγορά της Liberty Global

Vodafone: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν στην εξαγορά της Liberty Global
Φωτογραφία: Marcos Morales

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προτεινόμενη από την Vodafone εξαγορά της καλωδιακής επιχείρησης του παρόχου διαδικτυακών υπηρεσιών και συνδρομητικής τηλεόρασης Liberty Global στην Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία. Η έγκριση εξαρτάται από την πλήρη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις που προσφέρει η Vodafone.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε: «Στη σύγχρονη κοινωνία μας, η πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές και καλής ποιότητας υπηρεσίες ευρυζωνικών υπηρεσιών και τηλεόρασης έχουν την ίδια ζήτηση με το τρεχούμενο νερό. Σήμερα εγκρίναμε την αγορά της Liberty Global από την Vodafone στην Τσεχία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία, με την επιφύλαξη διορθωτικών μέτρων που θα διασφαλίσουν ότι οι πελάτες θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν δίκαιες τιμές, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και καινοτόμα προϊόντα».

Η συμφωνία βοηθά τη Vodafone στη δυνατότητα συνδυασμού υπηρεσιών διαδικτύου, τηλεφωνίας και τηλεόρασης στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της, σε μια πρόκληση για το πρώην μονοπώλιο της Deutsche Telekom. Η έγκριση θεωρείται μια νίκη για τη Vodafone, αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deutsche Telekom AG, Tim Hoettges, δεσμεύθηκε πέρυσι να προσπαθήσει να μπλοκάρει τη συμφωνία, η οποία, όπως ανέφερε, θα δημιουργούσε μονοπώλιο για μέρος της τηλεοπτικής αγοράς, πλήττοντας ενδεχομένως την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr