NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Tα ‘Αzulejos’ της Ελληνικής Μόδας από την Σχολή AthensFashionClub

Tα ‘Αzulejos’ της Ελληνικής Μόδας από την Σχολή AthensFashionClub

Mόδα, ταλέντο και παράδοση από την Πορτογαλία κατάφεραν να συγκεράσουν οι σπουδαστές της Σχολής Μόδας AthensFashionClub και η Πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα.

Πέντε νεαρές και φιλόδοξες σπουδάστριες της Σχολής διεκδικούν φέτος στον διαγωνισμό ‘Sangue Novo’ της ModaLisboa να λάβουν το πρώτο Βραβείο που αντιστοιχεί σε συμμετοχές και προβολή σε διεθνή Fashion Show καθώς και συνεργασίες με μεγάλους οίκους μόδας Πανευρωπαϊκά.

Αντιγόνη Βολιτάκη, Κωνσταντίνα Κοζακίδη, Κωνσταντίνα Μπένου, Χρύσα Γιαννακουλοπούλου και Στεργίου Μαγδαληνή σχεδίασαν μοναδικές συλλογές με στόχο την διάκριση στον διαγωνισμό και την ανάδειξη του ταλέντου τους.

Συνδύασαν μοτίβα από παραδοσιακά κεραμικά Azulejos της Πορτογαλίας με ελληνικές πτυχώσεις και sustainable υλικά όπως ο φελλός, ο οποίος αποτελεί τοπικό προϊόν, σε avantgarde ύφος για σύγχρονες και εντυπωσιακές συλλογές.

Παράλληλα, οι σπουδαστές έχοντας εμπειρία σε σχεδιασμό Portfolio High Fashion, παρουσίασαν πολλές διαφορετικές μοντέρνες εκδοχές βραδυνών ενδυμάτων με έμπνευση την φύση.

Ολόκληρη η βιομηχανία της Μόδας, μεγάλα εργοστάσια υφασμάτων του εξωτερικού και οι καλύτεροι προμηθευτές της Πορτογαλίας υποστηρίζουν τον διαγωνισμό ‘Sangue Novo’, έτσι ώστε οι σχεδιαστές να έχουν στην διάθεσή τους ότι επιθυμούν για την ολοκλήρωση εντυπωσιακών avantgarde συλλογών με καινοτομία και ευρυματικότητα.

Η Λισσαβώνα και το Μάαστριχτ της Ολλανδίας αναμένουν με αγωνία να δουν αυτούς τους νέους ταλαντούχους σχεδιαστές να παρουσιάσουν τις Capsule Collections και προτάσεις τους για το 2020!

Η συνεργασία της Ιδρύτριας της Σχολής Μόδας κας Βυτινίδου Μαρίας με τον Διευθυντή της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Αθήνα κο Laurent Armao, ξεκίνησε πριν μήνες με σκοπό την ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών μεταξύ Πορτογάλων κατασκευαστών του κλάδου της μόδας και σχεδιαστών της Σχολής AthensFashionClub.

H συνεργασία αυτή σφραγίστηκε με την συμμετοχή της κας Βυτινίδου Μαρίας ,ως Σχεδιάστριας με το δικό της brand ‘Maria Vytinidou Luxury Design’, στην διεθνή έκθεση Modtissimo τον Φεβρουάριο 2019 με σκοπό την αναζήτηση συνεργιών με Πορτογάλους κατασκευαστές υφασμάτων και υποδημάτων.

Είναι γνωστό ότι η Πορτογαλία διαθέτει μακρά παράδοση στην τέχνη του χειροποίητου και μεγάλη κληρονομιά στη βιοτεχνία, με πλειάδες δυναμικών Brand και εργοστασίων να έχουν επενδύσει στην έρευνα, στην καινοτομία και το design και να έχουν πετύχει πολύ καλές επιδόσεις στο κομμάτι των εξαγωγών διεθνώς. Αντίστοιχα και το επιχειρηματικό πνεύμα στον κλάδο της μόδας στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως ανεπτυγμένο με τις δύο αυτές συνθήκες να καλλιεργούν το έδαφος για μία συνεργασία με γερά θεμέλια.

Ο κ. Laurent Armaos, δηλώνει ικανοποιημένος με αυτήν την συνεργασία, καθώς η διοίκηση της Σχολής Μόδας AthensFashionClub διαθέτει αυτήν την δυναμική και την καινοτόμο σκέψη για συνέργειες που αναζητά η Πορτογαλική Βιομηχανία της Μόδας.

Η Σχεδιάστρια και Ιδρύτρια της Σχολής κα Βυτινίδου Μαρία αναφέρει από την δική της πλευρά χαρακτηριστικά:

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτήν την συνεργασία με τον κο Laurent Armaos και την Πορτογαλική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία ξεκίνησε σταδιακά και χτίζεται καθημερινά μέσα από τις προγραμματισμένες δράσεις για όλο το έτος 2020. Αισθανόμαστε ότι διαθέτουμε την ίδια επιχειρηματική κουλτούρα και προσανατολιζόμαστε σε συνέργειες που θα αναδείξουν την πρωτοπορία Ελλάδας και Πορτογαλίας στον χώρο της Μόδας.

Η Σχολή AthensFashionClub έχει ως βασικό πυλώνα εκπαίδευσης την εξωστρέφεια και διεθνικές δράσεις που αναδεικνύουν το ταλέντο των σπουδαστών μας.
Πιστεύω ότι οι σπουδαστές μας εργάστηκαν σκληρά τον τελευταίο μήνα πριν καταθέσουν την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό. Δούλεψαν σύνθετα και πολυεπίπεδα με στοιχεία έμπνευσης από την Πορτογαλική και Ελληνική παράδοση.

Τα Πορτογαλικά ‘azulejos’, όταν διαβάσαμε την ιστορία τους, τα αγαπήσαμε τόσο πολύ που τα κάναμε δικά μας! Ανακαλύψαμε τα πιο εντυπωσιακά μοτίβα από azulejos, τα οποία θα γίνουν print σε recycled Polyester από μια Πορτογαλική εταιρία, η οποία συλλέγει μπουκάλια από την θάλασσα, τα νηματοποιεί και στην συνέχεια τα παράγει ως οικολογικό ύφασμα.

Στα σχέδια των συλλογών χρησιμοποιήσαμε επίσης με ένα ιδιαίτερο καινοτόμο τρόπο και ύφασμα από φελό, θέλοντας να ενισχύσουμε το concept του Εco Fashion και των τοπικών κατασκευαστών της Πορτογαλίας. Όλα αυτά ‘έδεσαν’ μαζί με τα πολύχρωμα υφαντά Ελληνική προέλευσης, τα οποία είτε βρίσκουμε σαν ρετάλια από προηγούμενες συλλογές είτε θα τα παράγουμε στις τοπικές υφάντριες της Κρήτης, γνωστές για την αρτιότητα των σχεδίων τους. Αυτή είναι ακόμη μία sustainable διαδικασία που ενισχύει την οικολογική προσέγγιση της Μόδας, όπως την διδάσκουμε στην Σχολή μας.Ολες οι συλλογές σχεδιάστηκαν υπό το πρίσμα του Sustainable Fashion.

Εχουμε συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό με πρωτιές και διακρίσεις και αναμένουμε και από τον διαγωνισμό ‘Sangue Novo’, ένα θετικό αποτέλεσμα για τους σπουδαστές μας.

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζόμενους του ‘Sangue Novo’ και πολλά συγχαρητήρια για το επίπεδο της διοργάνωσης, το οποίο αποτελεί κορυφαίο γεγονός Μόδας Πανευρωπαϊκά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr