NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η ING δοκιμάζει εφαρμογή που «μετατρέπει» τα κινητά σε τερματικά POS

Η ING δοκιμάζει εφαρμογή που «μετατρέπει» τα κινητά σε τερματικά POS

Η ολλανδική ING ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τις δοκιμές γύρω από μια εφαρμογή για smartphone η οποία μπορεί να «μετατρέψει» τα κινητά τηλέφωνα σε POS.

Η εφαρμογή, η οποία χαρακτηρίζεται ως «απειλή για την τεχνολογία mPOS που εξαρτάται από τις συσκευές διαφόρων εταιρειών» καθώς δεν απαιτεί επιπλέον υλικό για την αποδοχή πληρωμών, βρίσκεται σήμερα σε δοκιμές σε 200 μικρές επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

Στα δεδομένα συναλλαγών, που διαβιβάζονται μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται «στο σύννεφο», μπορούν να έχουν πρόσβαση οι χρήστες για να εντοπίσουν το υπόλοιπο τους και να ελέγξουν τις καθημερινές τους συναλλαγές, σε πραγματικό χρόνο.

Συνεργαζόμενη με τη Mastercard, η ING είναι η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που πιλοτάρει την υπηρεσία σε εμπορικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι ιδανική για μικρότερες επιχειρήσεις με χαμηλό όγκο συναλλαγών που βρίσκονται συχνά εν κινήσει, δίνοντας στους ιδιοκτήτες τη δυνατότητα να δέχονται πληρωμές οποτεδήποτε και οπουδήποτε, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε ακριβά τερματικά.

Σύμφωνα με την Mastercard, υπάρχουν 1.,5 εκατομμύριο μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εκατομμύρια άλλοι ιδιοκτήτες μικροεπιχειρήσεων, όπως οδηγοί ταξί, ανθοπωλεία και ηλεκτρολόγοι που μπορούν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να μειώσουν το κόστος τους υιοθετώντας ψηφιακές πληρωμές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr