NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Balena: Η startup με τους Έλληνες founders που μόλις «σήκωσε» 14,4 εκατ. δολάρια!

Balena: Η startup με τους Έλληνες founders που μόλις «σήκωσε» 14,4 εκατ. δολάρια!

Η Balena, μια startup με γραφεία στην Αθήνα, το Σιάτλ και το Λονδίνο, ανακοίνωσε πως εξασφάλισε μια νέα Series B χρηματοδότηση ύψους 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων, επικεφαλής της οποίας είναι η OpenView αλλά και οι προηγούμενοι επενδυτές, δηλαδή οι Threshold Ventures, Aspect Ventures, και GE Ventures.

Η αποστολή της Balena είναι να κάνει ευκολότερη τη διαχείριση στόλων IoT. Η πλατφόρμα απλοποιεί τη διαχείριση των συγκεκριμένων συσκευών, έτσι ώστε οι developers να μπορούν να επικεντρωθούν στο προϊόν τους και όχι στην υποδομή τους, παρέχοντας εργαλεία που διευκολύνουν οποιονδήποτε προγραμματιστή να δημιουργήσει εφαρμογές για IoT και Edge.

«Πιστεύουμε ότι το Edge computing είναι το επόμενο σημαντικό παράδειγμα υπολογιστικής και χρειάζεται μια κλιμακωτή πλατφόρμα ανάπτυξης που να ταιριάζει. Χτίζουμε αυτή την πλατφόρμα και καθιστούμε το Edge προσβάσιμο στους mainstream προγραμματιστές» δήλωσε ο Έλληνας CEO και συνιδρυτής της Balena, Αλέξανδρος Μαρίνος.

Το Edge computing είναι μια ανοιχτή αρχιτεκτονική πληροφορικής που προσφέρει αποκεντρωμένη ισχύ επεξεργασίας η οποία επικεντρώνει στο mobile computing και το Internet of Things (IoT). Στη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, τα δεδομένα επεξεργάζονται από την ίδια τη συσκευή ή από έναν τοπικό υπολογιστή ή διακομιστή, αντί να μεταδίδονται σε ένα κέντρο δεδομένων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 από τους Αλέξανδρο Μαρίνο και Πέτρο Αγγελάτο, ξεκινώντας από μια ομάδα προγραμματιστών που γνώρισαν από πρώτο χέρι την απογοήτευση της ανάπτυξης και διαχείρισης στόλων συνδεδεμένων συσκευών. Αφού συνειδητοποίησαν «ότι δεν υπήρχε καλή λύση», αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια πλατφόρμα για όλους τους προγραμματιστές του IoT.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο κεφάλαιο Θα χρησιμοποιηθεί για να διευρυνθούν οι δυνατότητες της πλατφόρμας, ούτως ώστε να γίνει η βασική επιλογή για προγραμματιστές που χτίζουν έργα IoT. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τους νέους χρήστες στην πλατφόρμα και θα εργαστούμε σκληρά για να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της Balena θα ακουστούν και θα γίνουν ευρέως γνωστά» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr