NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

5 λόγοι για να επιλέξει κανείς να σπουδάσει και να εργαστεί στην Ελλάδα

5 λόγοι για να επιλέξει κανείς να σπουδάσει και να εργαστεί στην Ελλάδα
25_07_2019 | 16:41 25_07_2019 | 16:56
epixeiro icon Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία

Οι σπουδές και η εργασία σε μία άλλη χώρα από αυτή που διαμένουμε αποτελεί ίσως την πιο ωφέλιμη εμπειρία που μπορεί κανείς να βιώσει στη ζωή του. Τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη αμέτρητα τόσο για την ανάπτυξη του πνεύματος όσο και για την ενίσχυση των δεξιοτήτων μας. Διευρύνονται οι ορίζοντές μας, μαθαίνουμε ξένες γλώσσες, ερχόμαστε σε επαφή με νέες κουλτούρες.

Η Ελλάδα παρά τις - γνωστές σε όλους - δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει παραμένει σημαντικός πόλος έλξης για ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν ή να ζήσουν και να εργαστούν σε αυτή.

Ποιοι είναι οι top λόγοι που κάνουν την Ελλάδα να υπερτερεί έναντι άλλων επιλογών;

Σπουδές σε καταξιωμένα πανεπιστήμια και κολέγια

Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να σπουδάσει σε Πανεπιστήμια που συμπεριλαμβάνονται στα καλύτερα 1000 παγκοσμίως αλλά και σε ιδιωτικά κολλέγια, που παρέχουν πτυχία μερικών από τα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού σε προσιτές τιμές.

Επαφή με την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό

Στην Ελλάδα μπορεί κανείς να επισκεφτεί εξαιρετικά πολιτιστικά μνημεία (παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) και να γνωρίσει την ιστορία αιώνων. Παρθενώνας, Ακρόπολη, Βυζαντινά Τείχη είναι μόνο μερικά μνημεία που μπορεί κανείς να δει στη χώρα. Η Αθήνα αποτελεί ίσως το πιο τρανό παράδειγμα όπου ο αρχαίος κόσμος συνδέεται περίφημα με τη σύγχρονη κοινωνία.

Οικονομικός τρόπος ζωής (κυρίως σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες)

Η ζωή στην Ελλάδα είναι ίσως από τις πιο οικονομικές, ιδιαιτέρως σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το φαγητό, η διαμονή και οι μετακινήσεις θεωρούνται από τις πιο προσιτές στην Ευρώπη.

Ο καιρός

Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται, η αίσθηση πως ό,τι και να γίνει, ο ήλιος θα λάμψει ακόμη και στη μέση του χειμώνα, είναι ένας πολύ καλός λόγος για να επιλέξει κάποιος να ζήσει στην Ελλάδα.

Ελληνική νοοτροπία και φιλοξενία

Σίγουρα θα υπάρξουν στιγμές που όλοι θα αναφωνήσουν "It's all Greek to me!" και θα το εννούν με όλη τους την ψυχή τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά σε διάφορες εκφάνσεις της "ελληνικής" τους πλέον ζωής, αλλά η θέρμη και η φιλοξενία που θα συναντήσει κάποιος στη χώρα, θα είναι σίγουρα ικανές να κατευνάσουν κάθε αρνητική αίσθηση.

Τι γίνεται όταν πάρει κάποιος την απόφαση να ζήσει, να εργαστεί ή να σπουδάσει στην Ελλάδα; Πού μπορεί να απευθυνθεί;

Jobs in Greece. Ακούγεται παράδοξο; Υπερβολή για μία χώρα που ταλανίζεται από χρόνια κρίση; Ίσως. Κάποιοι θα απορήσουν και ίσως να γελάσουν. Ωστόσο, μία γρήγορη ματιά στους αριθμούς θα σας πείσει ότι δεν είναι λίγοι όσοι επιλέγουν την Ελλάδα για να εργαστούν ή να σπουδάσουν στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατά την τελευταία απογραφή του 2011 διαπιστώθηκε πως περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι (από Ευρώπη, Ασία, Αμερική, Αφρική) εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα με σκοπό τις σπουδές ή/και την εργασία.

Έτσι, η ομάδα του Jobfind.gr αποφάσισε να δημιουργήσει ένα αγγλόφωνο career portal, το Jobs In Greece (που το συναντάμε στη διεύθυνση), ενώ παράλληλα η ομάδα του Semifind.gr εργάστηκε για να δώσει νέο online αέρα στην ιστοσελίδα Study In Greece (που τη συναντάμε στη διεύθυνση).

H αποστολή μας:

  • Να βοηθήσουμε εκείνους που θέλουν να ζήσουν στην Ελλάδα να κάνουν το πρώτο τους βασικό βήμα: να βρουν εργασία.
  • Να σταθούμε αρωγοί στην αναζήτηση και εύρεση των κατάλληλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όσους θέλουν να σπουδάσουν στη χώρα.

Η απόφαση να μεταναστεύσει κάποιος σε μία άλλη χώρα είτε για να εργαστεί είτε για να σπουδάσει δεν είναι μία απόφαση που λαμβάνεται εύκολα, όμως

«Δε θα καταφέρεις τίποτε στον κόσμο αυτόν χωρίς κουράγιο. Μετά την τιμή, είναι η μεγαλύτερη αρετή». Αριστοτέλης

Και μέσω του Jobs In Greece αλλά και του Study In Greece θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε αυτή τη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο προβάλλοντας επαγγελματικές ευκαιρίες και τα καλύτερα προγράμματα σπουδών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr