NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Αυτές είναι οι περιοχές με τα περισσότερα ακίνητα Airbnb στην Ελλάδα

Αυτές είναι οι περιοχές με τα περισσότερα ακίνητα Airbnb στην Ελλάδα

Το νησί της Κρήτης φαίνεται πως βρίσκεται στην κορυφή του ενδιαφέροντος όσον χρησιμοποιούν το Airbnb για να μισθώσουν ακίνητα στην χώρα μας, τουλάχιστον όσον αφορά στον αριθμό των δημοσιευμένων αγγελιών.

Σύμφωνα με στοιχεία της AirDna που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, η Κρήτη «μετρά» σήμερα τις περισσότερες ενεργές αγγελίες σε όλη την Ελλάδα (22.585), σχεδόν τις διπλάσιες από αυτές που διαθέτει η Αθήνα (11.355). Το μέσο εισόδημα, μάλιστα, υπολογίζεται σε 1.159 ευρώ, με το μέσο κόστος διανυκτέρευσης να «αγγίζει» τα 93 ευρώ. Όσον αφορά στην πρωτεύουσα, το μηνιαίο εισόδημα διαμορφώνεται σε 982 ευρώ και η μέση τιμή πέφτει στα 57 ευρώ/ημέρα.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη και η Μύκονος, με 6.809, 5.159 και 4.351 αντίστοιχα. Τα τρία νησιά είναι από τα πλέον δημοφιλή μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας, οι οποίοι δεν διστάζουν να πληρώσουν έως και 320 ευρώ/ημέρα, εξασφαλίζοντας στους ιδιοκτήτες εισοδήματα άνω των 3.400 ευρώ/μήνα. Η Θεσσαλονίκη εντοπίζεται στη 13η θέση, με 2.213 αγγελίες, ενώ τελευταία στην κατάταξη είναι η Καβάλα, με 638 αναρτήσεις.

Την ίδια στιγμή, στην πρόσφατη συνάντηση με τη διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, εστίασε το ενδιαφέρον του στα επίμαχα ακίνητα, ζητώντας, μάλιστα, να μάθει τον ακριβή αριθμό αυτών που λειτουργούν χωρίς Αριθμό Μητρώου (ΑΜΑ). «Η εκτίμησή μας είναι πως πρόκειται για περισσότερα από 35.000 ακίνητα – και όχι 25.000 που λέει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), η οποία μέτρησε μόνο όσα είναι «καρφιτσωμένα» στην AirBnb – τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να επιστρέψουν στις μακροχρόνιες μισθώσεις, βοηθώντας το σύστημα να… αναπνεύσει», τονίζει στον Ελεύθερο Τύπο ο επικεφαλής του Συνδέσμου, Ανδρέας Χίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr