NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γερμανία έχει κατακλυστεί από πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ - Πώς ξεχωρίζουν

Η Γερμανία έχει κατακλυστεί από πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ - Πώς ξεχωρίζουν
29_07_2019 | 17:21
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η Γερμανία έχει κατακλυστεί από πλαστά χαρτονομίσματα ευρώ, όπως έκανε γνωστό την Παρασκευή η Μπούντεσμπανκ και μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες πληροφορίες, υπολογίζεται ότι στην γερμανική αγορά κυκλοφορούν περίπου 27.600 πλαστά χαρτονομίσματα με ψευδή ονομαστική αξία ύψους 1,6 εκατομ. ευρώ. Όπως αναφέρεται, αντιστοιχούν επτά χαρτονομίσματα σε κάθε 10.000 καταναλωτές. Το χαρτονόμισμα που παραχαράσσεται ευκολότερα είναι αυτό των 50 ευρώ.

Με λίγη προσοχή ειδικοί αλλά και έμπειροι καταναλωτές μπορούν να ξεχωρίσουν τα πλαστά από τα αυθεντικά χαρτονομίσματα. Τα αυθεντικά είναι φτιαγμένα από ίνες βαμβακιού και είναι δύσκολο να παραχαραχθούν με πανομοιότυπο τρόπο.

Ειδικότερα, τα «δεύτερης γενιάς» χαρτονομίσματα με τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως το «ολόγραμμα» και τη «σμαραγδένια» αναγραφή της αξίας του νομίσματος, είναι ακόμη πιο δύσκολο να παραχαραχθούν. Εντούτοις, εγκληματικές οργανώσεις και επαγγελματίες παραχαράκτες έχουν ήδη προσπαθήσει να τα αντιγράψουν. Ωστόσο το γεγονός ότι τα αυθεντικά «δεύτερης γενιάς» χαρτονομίσματα διαθέτουν πλήθος απειροελάχιστων διακριτικών στοιχείων στον πίσω μέρος τους, καθιστά πιο εύκολο τον εντοπισμό των πλαστών.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η Μπούντεσμπανκ ανακοίνωσε ότι προσφέρει διαδικτυακά μαθήματα για το πώς να ξεχωρίζει κανείς ένα πλαστό από ένα αυθεντικό χαρτονόμισμα με βάση την αφή, την οπτική ανάλυση και την ανάγνωση ειδικών διακριτικών στοιχείων διαγωνίως.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr