NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διαδίκτυο & Τεχνολογία
ανάγνωση

Η Google θα σταματήσει να ακούει τις συνομιλίες των χρηστών στον Assistant

Η Google θα σταματήσει να ακούει τις συνομιλίες των χρηστών στον Assistant

Η Google συμφώνησε να σταματήσει να «ακούει» και να μεταγράφει τις εγγραφές που πραγματοποιεί ο φωνητικός βοηθός Google Assistant, για τρεις μήνες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τις γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές.

Σύμφωνα με την αρμόδια ρυθμιστική Αρχή, η χώρα ερευνά αναφορές ότι οι εργολάβοι της Google ακούν τα όσα λένε οι χρήστες του ψηφιακού βοηθού, με στόχο τη βελτίωση της αναγνώρισης ομιλίας. Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία, σύμφωνα με τις αναφορές, οι εργολάβοι άκουσαν και συζητήσεις που είχαν καταγράφει από λάθος, από προϊόντα όπως το Google Home.

«Η χρήση των αυτόματων βοηθών από παρόχους όπως η Google, η Apple και η Amazon αποδεικνύεται ότι είναι κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την ιδιωτική ζωή των ατόμων που έχουν πληγεί», αναφέρει ο Γερμανός επίτροπος, επισημαίνοντας τις ανησυχίες περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όχι μόνο για τους ιδιοκτήτες των συσκευών αλλά ακόμη και για τους επισκέπτες των σπιτιών.

Η Google, σύμφωνα με τη δήλωση, θα σταματήσει την πρακτική της ακρόασης και της εγγραφής ηχογραφήσεων για τουλάχιστον τρεις μήνες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ρυθμιστική αρχή εξετάζει το θέμα.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr