NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα την Κίνα ότι «χειραγωγεί» το νόμισμα της

Οι ΗΠΑ κατηγορούν επίσημα την Κίνα ότι «χειραγωγεί» το νόμισμα της
06_08_2019 | 11:40 06_08_2019 | 11:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Η αμερικανική κυβέρνηση του Donald Trump επισήμως χαρακτήρισε την Κίνα ως «χειραγωγό νομίσματος», κλιμακώνοντας περαιτέρω τον εμπορικό πόλεμο με το Πεκίνο, αφού η κεντρική τράπεζα της χώρας επέτρεψε στο γουάν να διολισθήσει κάτω από το ψυχολογικό όριο της 7 προς 1 ισοτιμίας με το δολάριο, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Αν και η συγκεκριμένη απόφαση είναι κυρίως συμβολική - οι πιθανές κυρώσεις είναι λιγότερο επιζήμιες από τα μέτρα που έχει ήδη λάβει ο Trump εναντίον της Κίνας - αποτελεί απόδειξη της επιδείνωσης στις σχέσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ακολούθησε δήλωση του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, ότι το έθνος του δεν θα χρησιμοποιήσει το γουάν ως μέσο αντιμετώπισης εμπορικών διαφορών. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το γιουάν θα παραμείνει ένα ισχυρό νόμισμα, παρά τις πρόσφατες διακυμάνσεις εν μέσω εξωτερικών αβεβαιοτήτων» τόνισε ο Yi.

Υπό τον ορισμό, ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin «θα συνεργαστεί με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξαλείψει το αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που δημιουργείται από τις τελευταίες ενέργειες της Κίνας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr