NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

«Καμπανάκι» για την κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ελλάδα

«Καμπανάκι» για την κακοδιαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Ευρωπαίος επίτροπος Γιοχάνες Χαν, με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επισημαίνοντας τομείς στους οποίους η χώρα μας καταγράφει ιδιαίτερα αρνητικές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, με αποτέλεσμα να τίθενται εμπόδια στην ανάκαμψη της εγχώριας οικονομίας.

Ο επίτροπος αναφέρεται σε ένα νέο πλήγμα στην ελληνική οικονομία εξαιτίας της μη αξιοποίησης αλλά και της κακοδιαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων (άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ) από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα ήταν μία από τις χώρες με την καλύτερη απόδοση στην εφαρμογή των συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων. Φοβάμαι ότι η Ελλάδα χάνει αυτήν τη δυναμική» σημειώνει.

«Η επιβράδυνση στην αξιοποίηση των κονδυλίων οφείλεται σε μια σειρά θεμάτων. Έργα που ξεκίνησαν νωρίς στην προγραμματική περίοδο ή είχαν ετοιμαστεί από την προηγούμενη περίοδο παρείχαν σημαντικές χρηματοδοτικές ευκαιρίες, οι οποίες όμως πλέον δεν υπάρχουν. Από την άλλη, νέα έργα καθυστερούν να φτάσουν στη φάση υλοποίησής τους. Συνεπώς, η επιτυχής συνέχιση και η κατάληξη των εγχειρημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη απαιτούν έναν αριθμό επειγουσών δράσεων τους επόμενους μήνες».

Ο Χαν τονίζει ότι ο κίνδυνος για την απώλεια των χρηματοδοτήσεων έχει επισημανθεί ξανά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα, που ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2019.

Με πληροφορίες από Το Βήμα

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr