NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Νέα Ζηλανδία: «Πράσινο φως» στις πληρωμές μισθών με κρυπτονομίσματα

Νέα Ζηλανδία: «Πράσινο φως» στις πληρωμές μισθών με κρυπτονομίσματα
14_08_2019 | 15:10
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Οι φορολογικές Αρχές της Νέας Ζηλανδίας κατέστησαν, πλέον, νόμιμη την πληρωμή μισθών με κρυπτονομίσματα και την ανάλογη φορολόγηση.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εκδόθηκε, ένας εργοδότης μπορεί να πληρώνει μισθούς σε κρυπτονομίσματα, εφόσον οι πληρωμές αφορούν υπηρεσίες που εκτελούνται βάσει σύμβασης εργασίας, είναι για ένα σταθερό ποσό και αποτελούν ένα κανονικό μέρος της αμοιβής του εργαζομένου.

Το κρυπτογραφημένο περιουσιακό στοιχείο που πρέπει να πληρωθεί θα πρέπει, επίσης, να μπορεί να ανταλλαγεί με νόμισμα και πρέπει να έχει ως πρωταρχικό σκοπό να ενεργεί σαν νόμισμα ή να συνδέεται με την τιμή ενός ή περισσοτέρων νομισμάτων.

Όσον αφορά στον φόρο, οι μισθοί που θα καταβάλλονται σε κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία θα αντιμετωπίζονται ως πληρωμές εισοδήματος PAYE (pay as you earn). Αυτά αφαιρούνται από τον εργοδότη και μεταφέρονται στο φορολογικό τμήμα.

Η νέα απόφαση θα ισχύσει για τρία χρόνια, ξεκινώντας από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Προηγουμένως, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας, οι μισθοί καταβάλλονταν μόνο σε «χρήμα», δηλαδή σε δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Με πληροφορίες από coindesk

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr