NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

Οι Έλληνες ξοδεύουν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για delivery καφέ και φαγητού

Οι Έλληνες ξοδεύουν 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ για delivery καφέ και φαγητού

Το ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου ευρώ «ξοδεύουν» κάθε χρόνο οι Έλληνες για να παραγγείλουν, ηλεκτρονικά ή μέσω τηλεφώνου, έτοιμο φαγητό και καφέδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η Καθημερινή.

Η online αγορά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ελέγχεται σήμερα από δύο επιχειρήσεις, τη γερμανικών συμφερόντων Online Delivery και την ελληνικών συμφερόντων Delivery με έδρα την Πάτρα. Η πρώτη λειτουργεί τις πλατφόρμες e-Food.gr, clickdelivery.gr και deliveras.gr, ενώ η δεύτερη λειτουργεί την πλατφόρμα delivery.gr.

Οι δύο προαναφερόμενες εταιρείες διαχειρίζονται παραγγελίες έτοιμου φαγητού ύψους 300 εκατ. ευρώ, με προμήθεια της τάξης του 10%. Μοιράζονται, δηλαδή, περίπου 30 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μερίδιο της τάξης του 90% κατέχει η πρώτη ενώ το υπόλοιπο 10% η Delivery.

H οnline παραγγελιοληψία, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιστοιχεί περίπου στο 20% της αγοράς παραγγελιοληψίας έτοιμου φαγητού στην Ελλάδα. Το υπόλοιπο 80% εκτιμάται ότι διεκπεραιώνεται τηλεφωνικά. Συνολικά, κάθε χρόνο οι Ελληνες παραγγέλλουν, ηλεκτρονικά ή/και μέσω τηλεφώνου, περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτά περίπου τα 300 εκατ. ευρώ περνούν από τις online πλατφόρμες ενώ το υπόλοιπο 1,2 δισ. μέσω τηλεφώνου.

Εντούτοις, όλα δείχνουν πως η ζυγαριά θα γείρει, στο κοντινό μέλλον, προς την πλευρά του online delivery.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr