NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι ΗΠΑ δίνουν νέα παράταση στην Huawei, πριν την εφαρμογή του «μπλόκου»

Οι ΗΠΑ δίνουν νέα παράταση στην Huawei, πριν την εφαρμογή του «μπλόκου»
19_08_2019 | 17:00 19_08_2019 | 17:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα καθυστερήσουν, για άλλη μια φορά, την πλήρη απαγόρευση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με την Huawei, λέγοντας ότι οι εταιρείες που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε αγροτικές περιοχές χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να αλλάξουν τον εξοπλισμό τους και να αντικαταστήσουν τα προϊόντα που παράγει ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας.

Ο Πρόεδρος Trump ζήτησε την σχετική απαγόρευση τον περασμένο Μάιο με εκτελεστικό διάταγμα που περιορίζει την αγορά και την εγκατάσταση κρίσιμου εξοπλισμού επικοινωνίας από «ξένους αντιπάλους». Η πλήρης εφαρμογή της απαγόρευσης καθυστέρησε, ωστόσο, με αναστολή 90 ημερών που επέτρεψε στην Huawei να συνεχίσει την αποστολή ενημερώσεων και την συντήρηση δικτύων και εγκαταστάσεων.

Με την προαναφερθείσα παράταση να τελειώνει σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, εμφανίστηκε στο Fox Business το πρωί για να ανακοινώσει μια ακόμη παράταση 90 ημερών, η οποία θα λήξει στις 19 Νοεμβρίου.

«Ορισμένες από τις αγροτικές επιχειρήσεις εξαρτώνται από την Huawei, γι 'αυτό τους δίνουμε λίγο περισσότερο χρόνο» δήλωσε ο Ross. Ο εξοπλισμός δικτύωσης της Huawei αποτελεί μια προσιτή επιλογή για τις μικρότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών και οι πελάτες αυτοί βρίσκονται τώρα στο δύσκολο σημείο να πληρώσουν για να τον αντικαταστήσουν και να εγκαταστήσουν νέα εξαρτήματα.

Με πληροφορίες από Verge

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr